Se billederne: Ansat fik peberspray i ansigtet

Røverne er stadig på fri fod, men kameraovervågningen fangede gerningsmændene. Røverne havde foruden peberspray også en pistol og en lægtehammer med sig. (Foto: Foto: Kameraovervågning/Nordsjællands Politi)

Nordsjællands Politi efterlyser to røvere, som tirsdag begik et voldsomt røveri mod en guldsmed på Nærumvænge Torv i Nærum.

I forbindelse med efterforskningen af et væbnet røveri mod en guldsmed på Nærumvænge Torv tirsdag den 29. januar 2019 klokken 18.03 udsender Nordsjællands Politi nu billeder af gerningsmændene, skriver Nordsjællands Politi i pressemeddelelse.

Ifølge guldsmeden, som fik røvet sin forretning, gik det ikke stille for sig.

- Det er surrealistisk at opleve sådan noget. Jeg har efterfølgende set på overvågningsbillederne, at den ene røver havde en pistol. Den så jeg ikke under røveriet, så havde jeg nok reageret anderledes, siger guldsmeden, som trods det, at han efter eget udsagn knækkede sammen efter røveriet, er tilbage i butikken, siger Guldsmed Finn Mogensen til Ekstra Bladet.

Den ene røver smadrede glas i butikken og ragede smykker til sig. Kameraovervågning/Nordsjællands Politi

Røverne havde foruden en medbragt pistol også lægtehammer og peberspray med. Sidstnævnte blev sprøjtet direkte ind i Finn Mogensens ansigt, da han ved lukketid var ved at tage skilte fra gaden ind i butikken.

Guldsmedens briller afværger imidlertid det meste af pebersprayen, og derfor er Finn Mogensen i stand til at orientere sig - og gå til modangreb.

- Det er nok adrenalinen, der gør det, men jeg bliver så gal. Han skal ikke få mig ned med nakken. Jeg sparker ud, og jeg prøve at kaste noget efter ham, siger Finn Mogensen, der først efterfølgende bliver blændet af det peberspray, han har fået sprøjtet direkte i ansigtet, men som hans briller i første omgang har taget af for, siger han til Ekstra Bladet.

Imens tumulten står på, smadrer den anden røver glas med lægtehammeren og rager smykker ned i en pose, som begge røvere kort efter forsvinder med.

Politiet efterlyser disse mænd:

A: mand, ca. 190 cm., almindelig til kraftig af bygning. Iført grøn jakke i stribet eller strikket mønster med tynde refleksstriber på ærmer og ryg, grå joggingbukser med ukendt mærke på højre forside samt sorte joggingsko med hvide sålkanter. Bar en mørkegrøn hætte og sort elefanthue samt sorte og grå handsker. Talte dansk uden accent. 

Yderligere kendetegn: Muligvis venstrehåndet. Skifter peberspray i venstre hånd til senere pistol i venstre hånd.

B: mand, ca. 175 cm., slank til almindelig af bygning. Iført camouflagefarvet jakke med hætte og sort elefant hue, sorte joggingbukser med et hvidt logo på højre forside, mørke Adidas-fritidssko med hvidt logo og hvide snørebånd. Bar grå og sorte handsker. I højre hånd bar han en ældre lægtehammer med gul farvning/belægning. I venstre hånd bar han en blå og hvid pose fra JYSK med teksten ”Scandinavian Sleeping & Living” påskrevet.

 

UDVID

Borgere, der har oplysninger, som kan hjælpe med opklaringen af sagen, bedes kontakte Nordsjællands Politi på telefon 114.

 Af hensyn til den videre efterforskning har Nordsjællands Politi ikke yderligere oplysninger til sagen på nuværende tidspunkt.