Saudisk kvinde på flugt får hjælpende hånd af Thailand

Rahaf Mohammed al-Qunun, a Saudi woman who claims to be fleeing her country and family, speaks in a room in Bangkok (Foto: Social Media/Reuters)

En 18-årig kvinde har fået lov til at komme ind i Thailand. Ifølge kvinden vil familien slå hende ihjel.

En ung saudiarabisk kvinde, der frygter for sit liv, hvis hun bliver deporteret til Kuwait, har mandag eftermiddag forladt et hotelværelse i Thailand, hvor hun havde søgt sikkerhed.

Kvinden forlod hotelværelset i selskab med ansatte fra UNHCR - FN's Flygtningehøjkommissariat.

Den 18-årige Rahaf Mohammed al-Qunun havde tidligere mandag barrikaderet sig i et hotelværelse i Bangkok for at undgå at blive sat på et fly til Kuwait, hvor hendes familie er.

Rahaf Mohammed al-Qunun siger, at hun flygtede fra Kuwait, da hun var på besøg i landet med sin familie. Hendes plan var at rejse til Thailand og derfra videre til Australien, hvor hun ville søge asyl.

Hun blev dog tilbageholdt af de thailandske myndigheder, da hun steg af flyet i Bangkok.

- Mine brødre, min familie og den saudiarabiske ambassade vil vente på mig i Kuwait, fortalte hun fra sit transithotel i Bangkok sent søndag aften.

- De vil dræbe mig. Mit liv er i fare. Min familie truer med at dræbe mig over de mest basale ting, siger hun.

I en erklæring mandag udtalte Michael Page, direktør for anliggender vedrørende Mellemøsten i Human Rights Watch, at de thailandske myndigheder bør lytte til kvinden og lukke hende ind.

- Myndighederne bør øjeblikkeligt standse enhver form for udvisning og enten lade hende blive i Thailand eller lade hende fortsætte til Australien og søge om beskyttelse som flygtning, udtaler Michael Page.

Thailands immigrationschef, Surachate Hapkarn, sagde i første omgang, at kvinden var blevet afvist, fordi hun ikke havde de nødvendige papirer.

Men efter at sagen har fået stor omtale i medierne - blandt andet på grund af kvindens egne opslag på Twitter - har tonen fået en anden lyd.

Surachate Hapkarn siger efter et møde med UNHCR således, at Thailand "ikke vil tvinge hende" til at forlade landet.

Han oplyser, at den 18-årige kvinde har sagt, at "hun ønsker at blive i Thailand i et stykke tid, mens hun søger asyl i et andet land".

/ritzau/Reuters

/ritzau/Reuters