SAS-personale genoptager arbejdet i Københavns Lufthavn

SAS Ground Handlings personale i Københavns Lufthavn har nedlagt arbejdet. Det giver forsinkelser.
SAS Ground Handling sørger ifølge Ekstra Bladet for for bagagekørsel, trapper til flyene samt at bugsere flyene ud på startbanen for SAS og en lang række andre flyselskaber
SAS Ground Handling sørger ifølge Ekstra Bladet for for bagagekørsel, trapper til flyene samt at bugsere flyene ud på startbanen for SAS og en lang række andre flyselskaber Foto: Kristian Djurhuus/Scanpix/arkiv

Personalet hos SAS Ground Handling, der håndterer meget af driften på jorden i Københavns Lufthavn i Kastrup, har nedlagt arbejdet. Det giver forsinkelser.

- Medarbejdere i SAS Ground Handling har indledt en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse klokken ni. Det er altså ikke en lovlig varslet strejke.

- Vi ved ikke, hvor mange det drejer sig om, og vi har i sagens natur ikke kunnet forudsige, at det ville ske.

- Vi arbejder selvfølgeligt på at få trafikken afsted. Men det giver desværre forsinkelse for vores passagerer - dette her, siger pressechef i SAS Mariam Skovfoged.

Ifølge Københavns Lufthavns hjemmeside er en lang række fly forsinket. Der er tale om mere eller mindre alle SAS-afgange frem til klokken 12.

Mariam Skovfoged fortæller, at administrativt personale, inklusive hende selv, nu er på vej ud i lufthavnen for at laste bagage og sådan få fly sendt afsted.

På hjemmesiden sghklubben.dk, der er et forum for SAS Ground Handling-medarbejdere, skrives det i et indlæg, at lokalforhandlinger tirsdag gik i hårdknude.

- Kort fortalt vil firmaet have øget fleksibilitet, og vi har bare ville tale om løn. Firmaet vil have noget for at give noget.

- Vi er gået konstruktivt til forhandlingerne. Men afstanden mellem os har været for stor, og der er ikke aftalt nye forhandlingsmøder.

- Klubben er ærgerlig over, at det ikke er lykkedes at lande en aftale!, står det på hjemmesiden.

Ritzau har forsøgt at komme i kontakt med formanden for Ekspeditionsarbejdernes Klub, Bo Larsen, men det har ikke været muligt endnu.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.