SAS mindsker underskuddet i vanskeligt kvartal

SAS leverer bedre end ventet i første kvartal af det nye regnskabsår. (Foto: Foto: Mads Nissen/Scanpix)

SAS mere end halverede underskuddet i første kvartal af det nye regnskabsår. Omsætningen var uændret.

Det var ventet, at SAS ville komme ud af første kvartal i det nye regnskabsår med et underskud.

Derfor er det faktisk til den positive side, at det fællesskandinaviske luftfartsselskab er kommet ud af de vanskelige måneder med et underskud på 239 millioner svenske kroner efter skat.

Det viser kvartalsregnskabet, der er offentliggjort tirsdag morgen.

Det er godt 300 millioner bedre end samme kvartal sidste år, der bød på et minus på 556 millioner svenske kroner.

Det er sværere at sælge flyrejser i månederne november, december og januar end i resten af året.

Ikke desto mindre lykkedes det trods stigende konkurrence at fastholde omsætningen på samme niveau som året forinden - knap 9 milliarder svenske kroner.

SAS besluttede i forbindelse med regnskabet for andet kvartal i forrige regnskabsår at iværksætte en spareplan, der skulle forbedre årsresultatet med omkring 700 millioner svenske kroner.

Og det er blandt andet i kraft af disse omkostningsreduceringer, at resultatforbedringen er opnået, siger administrerende direktør Rickard Gustafsson i en kommentar til regnskabet:

- Forbedringen i resultatet, selv om det er negativt, var tilfredsstillende og viser, at vores bestræbelser på at styrke vores udbud på den lange bane og øge effektiviteten i vores virksomhed leverer resultater, siger han.

SAS åbnede i december en ny base i London, som er SAS' første uden for Norden.

Den har medvirket til, at personaleomkostningerne er reduceret, og det samme vil være tilfældet, når yderligere en base åbner i Malaga til sommer.

Medvirkende til at mindske omkostningerne er også en omlægning af selskabets gæld, der bidrager til besparelser på 300 millioner svenske kroner på årlig basis.

/ritzau/