SAS-folk arbejder igen: Men der er stadig problemer i Københavns Lufthavn
- Vi arbejder selvfølgeligt på at få trafikken afsted. Men det giver desværre forsinkelse for vores passagerer - dette her, sagde pressechef i SAS Mariam Skovfoged tidligere onsdag. Foto: SAS

3F, der organiserer mange af medarbejderne i SAS Ground Handling, oplyser, at arbejdet er genoptaget i Københavns Lufthavn i Kastrup. SAS bekræfter, at medarbejderne er på vej i arbejde igen.

- Vi kan bekræfte, at medarbejderne er tilbage på vej til arbejde, siger pressechef i SAS Mariam Skovfoged.

Arbejdet var nedlagt fra klokken ni til omkring klokken 11. Det har givet forsinkelser på flere afgange fra specielt SAS onsdag morgen.

Pressechef Mariam Skovfoged sagde tidligere onsdag, at "medarbejdere i SAS Ground Handling havde indledt en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse klokken ni." Det var ikke en lovlig varslet strejke.

- Vi ved ikke, hvor mange det drejer sig om, og vi har i sagens natur ikke kunnet forudsige, at det ville ske, sagde hun og tilføjede:

- Vi arbejder selvfølgeligt på at få trafikken afsted. Men det giver desværre forsinkelse for vores passagerer.

Ifølge DR var der tale om 100-150 medarbejdere, der nedlagde arbejdet. Det standsede trafikken og sendte omkring 30 administrative medarbejdere fra SAS ud til bagagebåndene for at hjælpe til.

- Vi er glade for, at medarbejderne har fulgt tillidsfolkenes anbefaling og har genoptaget arbejdet.

- Det har været et uskønt forhandlingsforløb, men vi håber, at parterne nu sætter til forhandlingsbordet og påbegynder realitetsforhandlinger, siger formand for 3F Kastrup Henrik Bay-Clausen.

Striden mellem medarbejderne i SAS Ground Handling og SAS står på lønnen. Medarbejderne vil gerne have en lønstigning, men SAS vil have den betinget med ændrede, og i medarbejdernes øjne dårligere, arbejdsforhold.

SAS Ground Handling har længe været under pres. Mens SAS gav store underskud skulle der spares i divisionen og den har flere gange været sat til salg.

En del af frustrationen hos medarbejderne går på, at SAS nu er ude af krisen og giver stabile overskud. Derfor mener medarbejderne, at der bør være plads til lønstigning.

/ritzau/