Sanne Salomonsen efter X Factor-drama: "Absurd"
Dommerne Remee, Sanne og Blachman var efter hinanden fredag aften i X Factor. Foto: Martin Sylvest/Scanpix
Unge Vita kæmpede først med lyden og bagefter for at blive i showet, da hun røg i farezonen.

Teknikken drillede, da den unge deltager Vita gik på scenen i X Factor for at synge "I Miss You" af Clean Bandit, og da hun senere røg i farezonen var katastrofen total.

På et hængende hår blev hun reddet af dommer Remee, der i stedet valgte at sende Thomas Blachmans gruppe Sol & Christian ud.

Men at Vita overhovedet skulle stå med en fod ude af døren, kommer bag på hendes mentor, Sanne Salomonsen.

Det fortæller hun efter showet.

- Jeg troede faktisk, at hun skulle være aftenens vinder, så det her er absurd for mig, siger hun.

- Jeg ved, hvor fantastisk, det har været hele ugen, og hun har knoklet for at finde udtrykket i sin sang, så det var uretfærdigt, at teknikken skulle spænde ben. Det fortjente hun sgu ikke, og det gjorde jeg heller ikke, siger Sanne Salomonsen.

For Vita selv var det en hård oplevelse at skulle synge sig ud af farezonen.

- Det er sgu hårdt at stå i den situation. Jeg er glad for, at jeg er gået videre, men jeg har det rigtig træls med, at Sol & Christian ikke er, siger hun.

Det var problemer med lyden i hendes såkaldte in-ears, der gjorde, at Vita havde svært ved at komme igennem sin optræden.

- Jeg kunne ikke høre musikken overhovedet. De her in-ears, som vi har på, er sådan nogle ørepropper, der lukker helt tæt, så man kan kun høre det, der er i dem, og det eneste jeg kunne høre, var min egen stemme, forklarer hun.

I situationen prøvede hun at tage det roligt.

- Det havde ikke nyttet noget at gå i panik. Det er klart, at det var virkelig træls, for jeg kunne godt høre, at den var gal fra starten af, siger hun.

Da dommerne skulle votere for at finde ud af, hvem der skulle ryge ud, sagde Thomas Blachman i sin forsvarstale for at beholde sine egne deltagere, Sol & Christian, at Vita ikke virker komfortabel på scenen, men det er hun selv uenig i.

- Han skal jo kæmpe for og redde sine, og det er også en træls situation for dommerne, så jeg forstår godt, at han siger det, men det er ikke rigtigt. Jeg nyder hvert sekund af det, også når det er hårdt. Og det er hårdt, siger hun.

Næste fredag skal endnu en deltager vinke farvel til showet.

/ritzau/