Salget af boliger stiger på øerne
Læsø hitter blandt de danske øer, når der drejer sig om at trækker nye boligejere til. Langeland flopper.
Boligsalget på Bornholm er faldet i år - men der er lyse udsigter for sommerhussalget, vurderer ejendomsmæglerkæde Home.
Boligsalget på Bornholm er faldet i år - men der er lyse udsigter for sommerhussalget, vurderer ejendomsmæglerkæde Home. Foto: Colourbox/free

Siden 2011 er salget af boliger på seks danske øer steget med mere end en tredjedel. Men det er langt fra alle øboere, der har fået del i glæden ved at se nye ansigter.

Mens salget af boliger er steget med 50 procent på Læsø, scorer Langeland et rent nul, når man ser på fremgangen i boligsalget over de tre år. Det viser en opgørelse fra Boligsiden.dk og ejendomsmæglerkæden Home.

- Boligsalget på øerne i år er 36 procent højere end i 2011, hvor boligmarkedet i Danmark ramte bunden, siger kommunikationsdirektør Birgit Daetz fra Boligsiden.dk.

Selv om salget af boliger over en kam ligger to procent lavere i år end på samme tidspunkt sidste år, så har ingen af øerne har tabt yderligere salgsterræn siden 2011, siger Mads Ellegaard, der er relationschef hos Home.

- Markedet har fundet et nyt leje, der er markant højere end i 2011. Nu bliver der trods alt solgt 31 procent flere villaer og 50 procent flere sommerhuse end dengang, siger han om tallene.

- Det ser ud til, at øerne er ved at lægge finanskrisen bag sig, men det vil være forkert at sige, at øerne kan pakke bekymringen helt væk. De er fortsat udfordret af fraflytning og for få tilflyttere, siger Mads Ellegaard.

I år er det Samsø, der tager føringen i boligsalget med en fremgang på 51 procent. Ærø ligger nummer 2 med en fremgang på 27 procent, mens Bornholm går tilbage med 10 procent.

Selv om salget er faldet på Bornholm, er det alligevel på solskinsøen, at de fleste boliger bliver solgt. Over halvdelen af ø-boligerne er i år solgt på Bornholm.

- Salget på Bornholm er bedre end for et par år tilbage. Og især sommerhussalget ser lysere ud, da stigende priser på helårshuse særligt i hovedstadsområdet betyder, at flere får lyst og økonomi til at købe sommerhus, når friværdien i villaen vokser, siger Mads Ellegaard.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.