Sådan sparer du penge i 2015
Få tips til, hvor du kan spare resten af året Scanpix
Mangler du lidt ekstra kontanter for at få enderne til at mødes i år? Det behøver ikke være en umulig opgave, for der er mange steder, hvor du kan spare.

Du drømmer om en lang ferie, nye vinduer til huset og en hverdag, hvor I kun spiser økologisk. Men du kan ikke rigtig finde pengene til det hele, når du gennemgår dit budget. Hvad skal vælges fra? Hvad får du ikke råd til?

Det er svært at skulle vælge fra, så hvorfor ikke vende bøtten rundt og se, hvor du kan spare for at få råd til det hele. femalefirst.co.uk har kigget nærmere på Englands store tilbudsside promotional codes, der har samlet et række gode råd til dig:

Vælg nye mærker

Det nemt at vælge madvarer, som du kender godt fra TV eller reklamer, men de kan meget vel også være den dyreste løsning. Kig i stedet på det produkt, du har brug for, og tag det billigste – skal du have havregryn, hvorfor så ikke prøve den billige, selvom du aldrig har hørt om producenten før. Det kan jo være, at det smager præcis lige så godt, som det du kender.

LÆS OGSÅ: Tips: Sådan kører du sikkert med kæledyr

Byt og lån

Mangler du en pandekage-pande til lørdagens fødselsdag, så hold igen med at købe en ny. Spørg i stedet din omgangskreds eller naboer om de har en, du kan låne og spar pengene. Har de ikke en, så husk i det mindste at tjekke priserne ud i forskellige butikker, før du bestemmer, hvilken du skal have.

Hvad kan du undvære?

Har I to biler, men bruger egentlig kun den ene. Eller tager I altid bilen, selvom I kun skal 900 meter ned til købmanden, så overvej lige jeres forbrug. Sælg den ene bil, eller tag cyklen hen til de nærmeste ting, så sparer I penge. Og når I nu er ved det, så byt købe-vand ud med det fra hanen, så er det også nemmere at cykle hjem med varerne.

LÆS OGSÅ: Helena Christensens hemmelighed bag sin skønhed

Den klassiske penge-sluger

Du vil så gerne være sund og lækker, og derfor har du medlemskab til fitness. Drop det, så sparer du penge – længere er den faktisk ikke. Og jo du kan stadig godt være trimmet og flot, selvom du ikke kan komme til træning. Træn derhjemme eller løb en tur udenfor og brug naturen som træningsplatform.

Skriv dit forbrug ned

Forstår du ikke, hvor dine penge forsvinder hen? Så skriv det ned. Skriv hver eneste køb og betalt regning ned i en lille bog eller et ark på computeren – på den måde får du overblik og kan nemt se hvilke ting, der er spildte køb, og dem skal du så bare droppe resten af året.

LÆS OGSÅ: Fem tegn: Du bruger den forkerte BH

Dyrk dine egne ting

Det er tilfredsstillende og mange gange billigere at dyrke sine egne grønsager – og på den måde kan du også opnå den økologiske livsstil, du måske drømmer om. Har du urter i haven eller på altanen, så slipper du for at skulle købe krukker med koriander og andet til hver eneste ret, du laver, fordi de går ud efter en dag. Du kan også få massevis at tomater, agurker, peber og kartofler til sommerens retter og dermed spare penge op til næste vinters rejse.