Sådan skal ledige i job: Kommune laver skræddersyede forløb

Ideen med Jobvækst Tønder er at sikre kvalificeret arbejdskraft til kommunens små og mellemstore virksomheder.
Mange virksomhederne i Tønder mangler arbejdskraft. 
Mange virksomhederne i Tønder mangler arbejdskraft.  Foto: Scanpix arkiv

Der er behov for flere medarbejdere både i år og næste år. Sådan har det lydt fra alle de 43 virksomheder i Tønder, som Jobvækst Tønder har besøgt siden efteråret.

- Det, jeg så kan gøre er at lave forløb, der både opkvalificerer virksomhedens egne medarbejdere og giver ledige større chance for at komme i job efterfølgende, siger virksomhedskonsulent i Jobvækst Tønder, Amit Mozumdar.

Ideen med Jobvækst Tønder er at sikre kvalificeret arbejdskraft til kommunens små og mellemstore virksomheder, og indtil nu er der gang i fem forskellige uddannelsesforløb.

Det kan for eksempel ske ved at oprette et betonelement-forløb på flere moduler, hvor ledige deltager i alle tolv moduler, mens allerede ansatte måske deltager i tre.

- Vi skal hjælpe med at bygge efteruddannelser op. De skal målrettes, for eksempel via praktik, så de matcher vores virksomheders behov, siger Amit Mozumdar.

Indtil videre er der oprettet forløb inden for beton, basis industri og service- og turismefaget.

Jobvækst Tønder er et samarbejde mellem Tønder Erhvervsråd, jobcenteret, uddannelsesinstitutioner som EUC Syd og VUC samt fagforeningen 3F og kommunens virksomheder, og de første forløb går i gang i februar måned.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.