Sådan overlever du varmen på jobbet

Det er ikke alle, der kan tage på kølig cykeltur langs de danske strande, når sommervarmen melder sin ankomst. Mange må blive på jobbet. (Foto: Colourbox)

Når solen steger kan du ikke få varmefri - men det er vigtigt at passe på sig selv.

Det er ikke alle, der holder fri, selvom solen steger og stranden kalder. Og hvis man ikke husker at passe på sig selv, når temperaturerne stiger, så kan det gå rigtig galt.

Heldigvis er der råd at hente. Fagbladet FOA har samlet otte af Arbejdstilsynets gode råd til, hvad din arbejdsplads skal gøre, når der er gloende hedt på jobbet.

1. Pauser er vigtige. Sørg for, at medarbejdere med stillesiddende arbejde får et passende antal pauser, hvis temperaturen er over 35 grader celsius, og luftfugtigheden er 40-60 procent.

2. Hvis luftfugtigheden overstiger 40-60 procent, skal medarbejdere med stillesiddende arbejde have pauser, selv om temperaturen er under 35 grader.

3. Pauserne skal holdes i lokaler med lavere temperatur eller udendørs.

4. Påklædningen bør være let. Hvis der er krav om uniform, som er varm, skal pauserne eventuelt være længere. Alternativt skal pauserne holdes i lokaler med lavere temperatur.

5. Medarbejderne skal have adgang til rigeligt drikkevand.

6. Vær særlig opmærksom på risikogrupper. Det vil sige gravide, ældre og medarbejdere med hjerte- eller lungesygdomme. Risikogrupperne skal eventuelt have længere pauser, eller helt undgå at blive udsat for de høje temperaturer.

7. Hvis en medarbejder har symptomer på varmeudmattelse (svimmelhed, kvalme, synsforstyrrelser og hovedpine), skal medarbejderen straks hjælpes ud i køligere omgivelser. Sørg desuden for, at medarbejderen får rigeligt at drikke.

8. Hvis en medarbejder besvimer eller falder om, skal der tilkaldes en ambulance. Hedeslag skal behandles akut.