Så meget skæres der af statens underskud

Bjarne Corydon (S) og regeringen har regnet med et underskud på de offentlige finanser på 26,7 milliarder, men flere økonomer spår, at det tal bliver halveret. Arkivfoto (Foto: Foto: JENS DRESLING/POLFOTO)

Mindst 13 milliarder kroner bliver nok skåret af det offentlige underskud i år, vurderer topøkonomer.

Statsfinanserne viser finere takter end forudset af regeringen.

Det er meldingen fra flere topøkonomer, skriver Børsen.

Chefanalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd Frederik I. Pedersen vurderer, at det offentlige underskud bliver 14 milliarder kroner i år modsat regeringens eget skøn på et 26,7 milliarder stort underskud.

Den opfattelse deler Kai Lindberg, der er cheføkonom i Lån & Spar Bank.

- Hvis regeringens skøn for underskuddet skal indfries, kræver det et underskud på de offentlige finanser på 10 milliarder kroner i de resterende fem måneder af 2014. Det tror jeg ikke på. Sidste år var der et overskud i årets sidste fem måneder på 33 milliarder. Opsvinget i økonomien vil bidrage til at forbedre underskuddet, siger han til Børsen.

Økonomernes beregninger tager afsæt i nye tal for udviklingen fra Nationalbanken. Tallene viser, at underskuddet i årets første syv måneder lå 14 milliarder kroner lavere end i fjor.

Over for avisen glæder finansminister Bjarne Corydon (S) sig over økonomernes forudsigelser, men oplyser ikke, om regeringen vil revidere det forventede underskud.

/ritzau/