Så få indvandrere er klar til Thornings nyttejob-udspil

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) sagde i sin nytårstale, at ledige indvandrere skal tage et nyttejob for at gøre sig fortjent til kontanthjælp. Men kun 17 procent af indvandrerne er i dag klar til uddannelse eller job.
http://jyllands-posten.dk/politik/ECE7354620/Tusindvis-af-ledige-indvandrere-er-ikke-klar-til-regeringens-nyttejob/
http://jyllands-posten.dk/politik/ECE7354620/Tusindvis-af-ledige-indvandrere-er-ikke-klar-til-regeringens-nyttejob/ Scanpix

17 procent.

Så få ledige indvandrere eller efterkommere fra ikkevestlige lande er klar til at tage et job eller uddanne sig.

Dermed står statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) over for en massiv udfordring, når ønsket om at flere indvandrere må arbejde for retten til kontanthjælp skal føres ud i livet.

For nu viser tal fra Beskæftigelsesministeriet, at flere tusinde ledige indvandrere slet ikke er klar til at tage nyttejob. Det skriver Jyllands-Posten.

83 procent af de godt 41.000 ledige indvandrere og efterkommere fra ikkevestlige lande er således ikke i stand til at tage et arbejde eller et nyttejob.

De slås nemlig også med andre problemer end ledighed – blandt andet posttraumatisk stresssyndrom.

Skal vaske strande

Et af budskaberne i statsminister Helle Thorning-Schmidts nytårstale var ellers, at indvandrere fremover skal gøre sig fortjent til kontanthjælp ved at tage nyttejob som strandvaskere og sandkassereparatører i børnehaverne.

Det gælder også for ”gamle” flygtninge og indvandrere, der har boet i landet i mange år.

Men det er altså kun 17 procent af de ledige indvandrere, der er job- eller uddannelsesparate.

Martin Damm (V), formand for Kommunernes Landsforening (KL), kan ikke se nye initiativer i statsministerens tale:

- Nu er det svært at gøre det meget detaljeret i en tale, men når flygtninge er ude over den treårige integrationsperiode, er de allerede i dag omfattet af de samme regler som alle andre, dvs. at de også kan komme i nyttejob, siger han til Jyllands-Posten.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.