Så få indvandrere er klar til Thornings nyttejob-udspil
http://jyllands-posten.dk/politik/ECE7354620/Tusindvis-af-ledige-indvandrere-er-ikke-klar-til-regeringens-nyttejob/ Scanpix
Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) sagde i sin nytårstale, at ledige indvandrere skal tage et nyttejob for at gøre sig fortjent til kontanthjælp. Men kun 17 procent af indvandrerne er i dag klar til uddannelse eller job.

17 procent.

Så få ledige indvandrere eller efterkommere fra ikkevestlige lande er klar til at tage et job eller uddanne sig.

Dermed står statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) over for en massiv udfordring, når ønsket om at flere indvandrere må arbejde for retten til kontanthjælp skal føres ud i livet.

For nu viser tal fra Beskæftigelsesministeriet, at flere tusinde ledige indvandrere slet ikke er klar til at tage nyttejob. Det skriver Jyllands-Posten.

83 procent af de godt 41.000 ledige indvandrere og efterkommere fra ikkevestlige lande er således ikke i stand til at tage et arbejde eller et nyttejob.

De slås nemlig også med andre problemer end ledighed – blandt andet posttraumatisk stresssyndrom.

Skal vaske strande

Et af budskaberne i statsminister Helle Thorning-Schmidts nytårstale var ellers, at indvandrere fremover skal gøre sig fortjent til kontanthjælp ved at tage nyttejob som strandvaskere og sandkassereparatører i børnehaverne.

Det gælder også for ”gamle” flygtninge og indvandrere, der har boet i landet i mange år.

Men det er altså kun 17 procent af de ledige indvandrere, der er job- eller uddannelsesparate.

Martin Damm (V), formand for Kommunernes Landsforening (KL), kan ikke se nye initiativer i statsministerens tale:

- Nu er det svært at gøre det meget detaljeret i en tale, men når flygtninge er ude over den treårige integrationsperiode, er de allerede i dag omfattet af de samme regler som alle andre, dvs. at de også kan komme i nyttejob, siger han til Jyllands-Posten.