S til fagbosser: Vi rykker ikke til højre

- Det er socialdemokratisk politik. Det har del altid været. Den kurs fortsætter vi på arbejdsmarkedsområdet, siger Leif Lahn Jensen, om fagbevægelsens bekymring. (Foto: Foto: Maria Fonfara POLITIKEN-POLFOTO)

Regeringen rykker ikke længere til højre uden SF, siger arbejdsmarkedsordfører Leif Lahn Jensen (S).

Faglige ledere behøver ikke være bange for, at regeringen fører mere blå beskæftigelsespolitik, fordi SF har forladt skuden.

Det fastslår Socialdemokratiets arbejdsmarkedsordfører Leif Lahn Jensen, fordi FTF's formand Bente Sorgenfrey og FOA's formand Dennis Kristensen i Ugebrevet A4 frygter mere højrepolitik, når regeringen fremlægger sin vækstpakke og beskæftigelsesreform.

- Man behøver ikke være et sekund i tvivl om, at vi fortsætter vor kurs. Vi gør alt, hvad vi kan for at skabe flere arbejdspladser og få flere mennesker, som er tabt gennem de sidste ti år, ind på arbejdsmarkedet og et meget bedre beskæftigelsessystem.

- Det er socialdemokratisk politik. Det har del altid været. Den kurs fortsætter vi på arbejdsmarkedsområdet, siger Leif Lahn Jensen.

SF har ifølge Bente Sorgenfrey trukket regeringen den rigtige vej om social dumping og psykisk arbejdsmiljø. Hun bemærker, at De Radikale "ikke har været kede af den forkortede dagpengeperiode".

Venstre vil på beskæftigelsesområdet skaffe flere milliarder kroner. Samtidig vil Carsten Koch-udvalget sætte virksomhederne i centrum. Det anfægter Leif Lahn Jensen ikke.

- For os er det ikke et spareprojekt. Det drejer sig om at lave et bedre beskæftigelsessystem. Vi skal sørge for, at flere kommer ud på arbejdsmarkedet, og virksomhederne får de folk, de skal bruge, siger han.

Erhvervsskolerne skal effektiviseres, mener Leif Lahn Jensen.

- Erhvervsskolerne trænger til et løft. Den borgerlige regering var i ti år fuldstændig ligeglad med beskæftigelsesområdet, som er et af de vigtigste områder for os. Hvordan får vi flyttet flere ufaglærte til faglærte?

- Vi går benhårdt efter en god erhvervsuddannelse, for vi kommer til at mangle faglærte, siger Leif Lahn Jensen.

/ritzau/