S-politiker om hjemløse: De skal spredes ud over hele byen

Klostertorv i Aarhus - her et billede fra Google Maps som man i 'Smilets by' gerne ser pladsen - uden hjemløse og andre socialt udsatte borgere. (Foto: Foto: Google Maps)

En omfattende renovering har skulle forhindre, at hjemløse holder til på Klostertorv i Aarhus - men de socialt udsatte samles stadig på pladsen.

Restauranter og barer på Klostertorv i Aarhus har i flere år brokket sig over de hjemløse borgere, der ofte har været at finde i busskure og på bænke på og omkring torvet.

Kommunen har brugt en millioner kroner på at forskønne torvet, og den omfattende renovering er blandt andet foretaget for at forhindre, at de socialt udsatte samles på pladsen i midtbyen.

Håbet hos de forretningsdrivende er, at de hjemløse kan finde andre steder at være i 'Smilets by'.

Men Klostertorv danner stadig ramme om de hjemløses liv på gaden. Det skriver TV2 ØSTJYLLAND.

Socialdemokraten Steen B. Andersen er med i kommunens socialudvalg, og han håber på, at de socialt udsatte vil sprede sig i byen.

- Vi har jo lige taget en beslutning om, hvor de her hellesteder skal være. Når de er på plads, så ser vi det, som vi egentlig har ønsket, siger han til den regionale tv-kanal.

Knud. M. Mathiesen fra Dansk Folkeparti er også med i socialudvalget, og han synes ikke, at der er gjort nok fra politisk side for at forhindre, at Klostertorv er et samlingssted for hjemløse.

- Vi kan simpelthen ikke være bekendt over for de erhvervsdrivende og restauratørerne på Klostertorv at blive ved med at have hjemløse og alkoholiserede mennesker, som råber og laver ballade til langt ud på natten, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.