S hælder Løkkes sparekrav ned ad brættet: Flere penge til velfærd!

Socialdemokratiets kommunalordfører Magnus Heunicke. (Foto: Foto: Simon Læssøe/Ritzau Scanpix/arkiv)

Socialdemokratiet er klar til at tage livet af den sidste rest af det udskældte kommunale omprioriteringsbidrag.

Kommunerne skal have udsigt til flere og ikke færre penge til at drive plejecentre, daginstituioner og folkeskoler.

Det er budskabet fra Socialdemokratiet, der først tøvede, men nu melder sig parat til at afskaffe et krav om, at kommunerne hvert år skal aflevere en halv milliard kroner til statskassen.

Det skriver Altinget.

Kravet indgår i finanslovaftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti.

”Den minusvækst vil vi stoppe. År for år for år udhuler man vores velfærdssamfund. Det går ikke mindst ud over vores vuggestuer og ældrepleje, som der er et enormt pres på i øjeblikket,” siger Socialdemokratiets kommunalordfører, Magnus Heunicke, til Altinget.

Presset på kommunerne kommer ifølge Socialdemokratiet fra de såkaldte udgiftslofter, der hvert år skærer en halv milliard kroner af kommunernes økonomiske ramme til velfærd. Det er den øvelse, Socialdemokratiet vil lægge i graven.

”Indholdet af de udgiftslofter er vi lodret imod. Den mekanisme trækker gulvtæppet væk under kommunerne hvert eneste år. Og det kommer vi ikke til at fortsætte,” siger Magnus Heunicke til Altinget.

Han er forundret over, at Dansk Folkeparti har kunnet indgå en finanslovsaftale med tilhørende udgiftslofter, som lægger op til at trække tre milliarder kroner ud af kommunernes økonomi de kommende fire år.

I Dansk Folkeparti er der kun hovedrysten til overs for den kritik. Det helt ”på månen” af tale om minusvækst, når der afsættes flere penge til velfærd i 2019, mener partiets finansordfører René Christensen.

”Det er hyklerisk af Socialdemokratiet, som jo selv havde minusvækst på de offentlige budgetter, da de sidst sad i regeringen,” siger René Christensen til Altinget.

Altinget