Rystet Laura Lindahl deler "hæsligt" mail-angreb

Laura Lindahl (LA) er blevet truet på Twitter. (Foto: Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix (arkiv))

Efter grim besked til Laura Lindahl mener partikollegaen Joachim B. Olsen (LA), at "den slags idioter skal udstilles i fuld offentlighed".

Laura Lindahl fra Liberal Alliance har delt et billede af en mail på Twitter, hvori man kan se et grimt, verbalt angreb på Christiansborg-politikeren.

Beskæftigelsesordføreren stiller spørgsmålet: "Gad vide hvor udbredt de her mails egentlig er blandt politikere", skriver Berlingske.

"Jeg synes, det er hæsligt, og jeg håber, min generation lærer deres børn om digital dannelse", skriver LA-politikeren videre i tweetet.

Tweetet har blandt andre fået Alternativets Uffe Elbæk til tasterne. Han skriver ganske kort, at det er godt, at Laura Lindahl skriver om det, og tilføjer i et retweet:

"Laura - du er desværre ikke den eneste. Det er nedværdigende. Og dybt problematisk."

De radikales Sofie Carsten Nielsen mener, at det er "skræmmende udbredt" "i al fald hos os af kvindekøn", mens Joachim B. Olsen (LA) lige på og hårdt mener, at vedkommende skal udstilles på torvet:

"Frem med navnet. Den slags idioter skal udstilles i fuld offentlighed", skriver den tidligere kuglestøder.

På trods af partikammeratskabet afviser Laura Lindahl Joachim B. Olsens forslag, og svarer, at hun ikke er "tryg ved at pisse ham (yderligere) af. Så det er et spørgsmål om hensynet til min egen sikkerhed".

Masser af trusler

Grimme beskeder og direkte trusler overfor blandt andre politikere er hverdag på specielt de sociale medier.

Således har Berlingske tidligere foretaget en rundspørge på Christiansborg, og her meldte hver fjerde folketingspolitiker ud, at de var blevet truet på livet.

En anden undersøgelse viser, at fire ud af ti medlemmer i landets kommunalbestyrelser og regionsråd har oplevet chikane, hærværk, trusler eller vold i forbindelse med deres hverv som politiker, skriver Berlingske.