Russisk jagerfly afskar amerikansk fly over Østersøen

Rusland sendte fredag et af landets jagerfly afsted over Østersøen for at afskære et amerikansk militærfly.

Rusland erkender at have sendt et jagerfly på vingerne over Østersøen fredag for at afskære et amerikansk militærfly, som ifølge russerne var kommet for tæt på grænsen. Det oplyser det russiske forsvarsministerium lørdag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge forsvarsministeriet sendte det jagerflyet afsted, fordi det amerikanske rekognosceringsfly ikke kunne identificeres, fordi det angiveligt havde slukket sin såkaldte transponder, der giver signaler om flyets position og bevægelser.

Fredag lød det fra USA's forsvarsministerium, Pentagon, at et russisk fly samme dag var fløjet faretruende tæt på et amerikansk militærfly i internationalt luftrum.

Ifølge det amerikanske forsvarsministerium var det et russisk kampfly af typen SU-27, der havde nærmet sig "på en usikker og uprofessionel måde". Under 30 meter adskilte de to maskiner, da de var tættest på hinanden, hævder det amerikanske militær.

Men Rusland afviser lørdag oplysningerne om at have opført sig uprofessionelt:

- Alle flyvninger af russiske fly udføres i overensstemmelse med de internationale regler om brugen af luftrummet, skriver det russiske forsvarsministerium i en meddelelse ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Det amerikanske flyvevåben har to muligheder: Enten at lade være med at flyve så tæt på vores grænse eller at slå transponderen til.

En talsmand for forsvarsministeriet i USA fortalte fredag ifølge CNN, at manøvren drejede sig om et såkaldt tønderul, hvor den russiske pilot lod sit fly foretage en fuld rotation over det amerikanske fly.

Ifølge Pentagon havde det amerikanske fly på intet tidspunkt krænket det russiske luftrum.

/ritzau/