Russisk fly med 71 personer om bord er styrtet ned

Et russisk fly med i alt 71 personer om bord er styrtet uden for Moskva. Alle meldes omkommet. (Foto: Foto: Maxim Shemetov/Reuters)

Et russisk passagerfly med 71 mennesker om bord er styrtet ned i Moskva-regionen, oplyser en talsmand fra Ruslands katastrofeministerium til det russiske nyhedsbureau Tass.

- De 65 passagerer og seks besætningsmedlemmer er alle omkommet, siger Ruslands transportmyndigheder til nyhedsbureauet Ifax.

De ombordværende var lokale, oplyser flere russiske medier.

Allerede få minutter efter at flyet lettede fra Domodedovo-lufthavnen i Ruslands hovedstad, Moskva, mistede flylederne kontakten til flyet, og det forsvandt fra radaren.

Der er ikke umiddelbart fremsat nogen forklaring på, hvad der kan have forårsaget flystyrtet, som skete i temperaturer fem grader under frysepunktet og i periodisk snevejr.

Russiske havarieksperter siger, at de undersøger alle muligheder og ikke udelukker noget på forhånd.

Flyet er styrtet ned ved byen Argunovo sydøst for Moskva. Der er fundet to omkomne på stedet, hvor flyet styrtede ned. Der er også fundet kropsdele nær ulykkesstedet, som ligger omkring 50 kilometer fra lufthavnen i Moskva.

Indbyggere i Argunovo siger, at de så et brændende fly falde fra himlen, og der er flydele spredt ud over et stort område, skriver Tass.

Elena Voronova, en talskvinde for Saratov Airlines, siger, at der ikke har været antydning af problemer med flyets teknik.

Passagerflyet var på vej mod byen Orsk nær grænsen til Kasakhstan.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, udtrykker sin medfølelse til de pårørende til de omkomne i flystyrtet, oplyser Dmitrij Peskov, der er er Putins pressesekretær.

- Præsidenten har bedt de relevante enheder om at organisere eftersøgningsarbejdet.

- Præsidenten kondolerer over for dem, der har mistet deres familiemedlemmer i flystyrtet, siger Peskov til Tass.

Flyet er af typen AN-148 og tilhører selskabet Saratov Airlines.

Flyene har to jetmotorer og plads til op til 85 personer.

Selskabet flyver på indenrigsruter.

/ritzau/