Royal babylykke: Se billedet af den nye svenske prins
Prinsesse Victoria og prins Daniel inden de tager hjem fra hospitalet, nu som en familie på fire. Foto: Foto: Kungahuset.se/free
Det svenske kronprinspar kan nu kalde sig forældre til to, efter de onsdag kunne føje en lille prins til den royale familie.

Sverige er på den anden ende over kronprinsesse Victoria og prins Daniels lille ny prins, som kom til verden onsdag aften. Torsdag har kronprinsparret offentliggjort det første billede efter fødslen, som viser familien, der nu består af fire.

Det er dog ikke meget, man kan spotte af den lille prins, som ligger i en babylift. Ved siden af ses prinsesse Estelle, som altså nu er blevet storesøster.

På et pressemøde onsdag aften på Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm-forstaden Solna fortalte prins Daniel om familieforøgelsen, skriver nyhedsbureauet TT.

- Alt er gået rigtig godt. Det gik hurtigt. Vi kom her til aften. Man bliver virkelig imponeret. Det er jo en urkraft, siger prins Daniel ifølge TT.

Den lille prins vejer 3655 gram og måler 52 centimeter. Han bliver nummer tre i arvefølgen efter sin mor, prinsesse Victoria, og sin storesøster, prinsesse Estelle. På pressemødet forklarede prins Daniel også, at han selv klippede navlestrengen over.

Torsdag får den lille prins officielt et navn. Det sker, når kongen klokken 11.15 på det kongelige slot informerer om, hvad prinsen skal hedde, hvilken titel han får, og hvordan han fremover skal tiltales, skriver svenske Expressen. Også den svenske statsminister Stefan Löfven deltager.

Se billedet af familien og den lille prins her.

Se den stolte far på Instagram-billedet her.

/ritzau/FOKUS