Rotteplage hos fremadstormende supermarked
Add! Der er fundet rotter hos internetsupermarkedet Nemlig.com i midten af december sidste år. Rikke Dyrberg
Danmarks største onlinesupermarked Nemlig.com har et skadedyrsproblem. Rotter har gnavet løs på lageret i Rødovre.

Nemlig.com har fået en halvsur smiley fra Fødevarestyrelsen i midten af december sidste år.

Det skyldes, at der har været en rotteplage på firmaets lager i Rødovre, som har gnavet sig igennem gulve, vægge og lofter.

Det skriver Ekstra Bladet.

"Virksomheden havde følgende bemærkninger: Hul i gulv hvor der er konstateret spor fra rotter lukkes straks og skærpet skadedyrssikring foretages snarest," skriver Fødevarestyrelsen blandt andet i sin rapport.

Påbud for dårlig instruering

Samtidig har Nemlig.com fået et påbud, da personalet ikke var tilpas instrueret i at håndtere fødevarer og lokaler, hvor der er konstateret rotteaktiviteter, står der i rapporten.

På sin hjemmeside linker Nemlig.com kun til tidligere rapporter fra Fødevarestyrelsen, som har været positive.

Virksomheden har - ifølge Ekstra Bladet - ikke ønsket at svare på, hvorfor de ikke linker til den kritiske rapport.

'Alt er under kontrol'

- Ingen af vores kunder har modtaget varer, der har været i kontakt med skadedyret. Vi tager naturligvis denne hændelse meget seriøst, og vi kan forsikre kunderne om, at vi har alt under kontrol, siger Nemlig.com til Ekstra Bladet.

Avisen.dk har tidligere i en artikelserie beskrevet en række kritisable arbejdsforhold hos Nemlig.com. Virksomheden ansætter blandt andet ikke deres egne chauffører, men hyrer dem via eksterne vikarbureauer.

Læs også: Nemlig.com-chauffører kører kilometervis gratis

Derudover er arbejdet med at slæbe madvarer op og ned af opgange så tungt, at det ifølge Arbejdstilsynet er sundhedsskadeligt.

Læs også: Nemlig.com-chauffører slæber sig til dårlig ryg

Det står der blandt andet i Fødevarestyrelsens rapport om Nemlig.com:

 

Hygiejne: Håndtering af fødevarer: Påbud fremsendt. Følgendeer konstateret: Virksomheden har ikke tilstrækkeligeprocedurer for instruering af personale i forbindelse medhåndtering af fødevarer og lokaler, hvor der er konstateretrotteaktivitet.

 

Hygiejne: Vedligeholdelse: Det indskærpes, at virksomhedensikres mod skadedyrs indtrængen. Følgende er konstateret: Huli gulv til krybekælder og flere steder i vægge og lofter.Virksomheden havde følgende bemærkninger: Hul i gulv hvorder er konstateret spor fra rotter lukkes straks og skærpetskadedyrssikring foretages snarest.

 

Kilde: Fødevarestyrelsen