Rotte-alarm: Her vrimler det med de lodne skadedyr
Flere kommuner oplever problemer med rotter. Foto: Iris/arkiv
De seneste to års milde vintre har givet rotterne optimale ynglebetingelser, og flere kommuner oplever øgede problemer med de lodne skadedyr.

Flere kommuner fik sidste år rekord mange anmeldelser om rotter. Det skriver DR Syd.

Det er tilsyneladende rotternes år. De seneste to års milde vintre har nemlig givet rotterne optimale ynglebetingelser, og det gør nu, at flere kommuner oplever øgede problemer med de lodne skadedyr.

Det fortæller blandt andre Erik Erbs, formand for Vej og Park i Sønderborg Kommune.

- Der er kommet klart flere rotter denne vinter. Vi kan næsten ikke følge med, siger han.

Her fik kommunen sidste år 900 flere henvendelser om rotteproblemer end i 2014, som ellers var et rekordår for rotteanmeldelser. I alt fik Sønderborg Kommune sidste år mere end 3.000 anmeldelser, og det betyder, at man har måttet omprioritere medarbejdernes opgaver.

- Vi har været nødt til at sætte ekstra mandskab på rottebekæmpelse siden oktober bare for at kunne følge med, og vi kører med ekstra bemanding frem til marts, siger Erik Erbs.

Også i Esbjerg Kommune har man de seneste år oplevet et stigende problem med rotter, der kommer op fra kloakkerne.

- Rottetrykket har været større, og antallet af rotter er forholdsvis højt. Så vi har brugt flere ressourcer på rottebekæmpelse, siger miljøansvarlig i Esbjerg Kommune, Torben Bergmann.

Hos virksomheden Rentokil, der bekæmper skadedyr, har man også haft særligt travlt med rotterne det seneste år. Rentokil fik sidste år 170.000 anmeldelser fra folk, der havde fundet rotter i deres hjem, hvilket gør 2015 til et rekordår.