Roser ansatte efter tragisk togulykke: "Alle var topprofessionelle"

Jesper Nielsen Spetzak og hans datter Rebekka slap uskadt fra den alvorlige togulykke på Storebæltsbroen i morges. (Foto: Foto: Privat)

Både DSB-personale og redningsmandskab får store roser med på vejen af passagerer efter alvorlig togulykke på Storebæltsbroen.

Der er udelukkende rosende ord til det DSB-personale og redningspersonale, der hjalp togpassagerer efter en alvorlig ulykke på Storebæltsbroen tidligt i morges. 

Jesper Nielsen Spatzek var sammen med sin datter Rebekka ombord på toget, da ulykken skete. Han er meget imponeret af både togpersonalet og myndighedernes indsats. 

- Togføreren i kupéen var virkelig god til at håndtere situationen, selvom det var tydeligt, at hun var påvirket af ulykken, siger Jesper Nielsen Spatzek til Avisen.dk. 

- Hun sagde, at hun kun havde et års erfaring, men hende og hendes kollega længere fremme i toget gjorde et upåklageligt stykke arbejde, tilføjer han. 

Sammen med de andre passagerer i toget blev han hjulpet ud af toget af politi- og brandfolk, og ind i busser, der kørte passagererne til et krisecenter i Nyborg. 

Her blev de mødt af et team af rednings-personale, der blandt andet bestod af psykologer og medarbejdere fra Nyborg Kommune. 

- Alle var topprofessionelle og helt nede på jorden. Vi blev mødt med en behagelig tone og åbne arme, og det er bare utroligt vigtigt, når man har været ude for så voldsom en oplevelse, siger Jesper Nielsen Spatzek. 

Så heldige

Også 19-årige Simon Voldsgaard Tøndering var ombord på lyntoget, der blev ramt af dele fra et godstog.

Han er selv sluppet fra ulykken uden fysiske skader, men har kun positivt at sige om redningsindsatsen på Storebæltsbroen. 

-Jeg har kun rosende ord overfor togpersonalet, og dem der hjalp til på krisecentret. De har været utroligt støttende og gjort alt de kunne for, at det gik bedst muligt, siger Simon Voldsgaard Tøndering. 

Jesper Nielsen Spatzek og hans datter er også uskadte efter ulykken. 

- Vi har været så heldige, at det slet ikke er til at fatte. Dét, der er sket her, er jo så forfærdeligt, siger Jesper Nielsen Spatzek. 

Ulykken på Storebæltsbroen har kostet seks mennesker livet, mens 16 passagerer har fået lettere skader.