Rosenkrantz-Theil raser over Joachim B.: Arrogant og usympatisk
Hvis kontanthjælpsloftet er et problem, kan folk jo bare søge et arbejde, mener Joachim B. Olsen, og det har forarget Pernille Rosenkrantz-Theil (S). Foto: Socialdemokratiet og Scanpix
Pernille Rosenkrantz-Theil (S) raser over folketingskollegaen Joachim B. Olsens (LA) kommentar til hendes Facebook-opslag fra et møde om konsekvenserne af kontanthjælpsloftet.

’Her er en vild idé: Hvad med de brugte energien på at få sig et arbejde?’

Sådan lød kommentaren fra Joachim B. Olsen, Liberal Alliances (LA) beskæftigelsesordfører, da hans socialdemokratiske folketingskollega Pernille Rosenkrantz-Theil i går på sin Facebook-side havde lagt nogle billeder og et kort referat ud fra et møde, hun havde været til i Ågården på Nørrebro.

Uforandret arrogant

Emnet for mødet var, hvad der kunne gøres for de mange beboere i den københavnske bydel, der bliver ramt af kontanthjælpsloftet og derfor ikke længere har råd til at bo i deres bolig.

’Joachim B. Olsen, du er uforandret arrogant at høre på. Folk mister 2.000 om måneden. Men det er selvfølgelig bare et par sko’, kom det polemisk tilbage fra Pernille Rosenkrantz-Theil.

Men hendes forargelse over, hvad hun opfatter som en nedladende og virkelighedsfjern kommentar fra LA-beskæftigelsesordføreren, er i virkeligheden endnu større.

- Det er jo ualmindelig arrogant og direkte usympatisk – typisk Joachim B. Olsen. Jeg giver ikke særlig meget for den slags dumsmarte provokationer over for folk, der står i en så alvorlig situation, siger hun til Avisen.dk.

Ingen rar opgave

Det var de fire store boligforeninger på Nørrebro, der havde slået pjalterne sammen og kaldt til mødet om konsekvenserne af det kontanthjælsloft, som skal færdigbehandles i Folketinget i midten af denne måned og – hvis det vedtages – træde i kraft til sommer.

- Kontanthjælpsloftet er jo en meget konkret virkelighed i den almennyttige sektor, som har dobbelt så mange kontanthjælpsmodtagere som på det øvrige boligmarked.  Det er også boligforeninger, der kommer til at smide folk ud, der ikke længere har råd til huslejen, og det er bestemt ikke nogen rar opgave, mener Pernille Rosenkrantz-Theil.

Kontanthjælpsloftet kommer til at betyde, at kontanthjælpsmodtagere i København i gennemsnit mister 2.000 kroner, og det går især ud over enlige mødre, påpeger hun.

Hjerteskærende debat

- Det var en hjerteskærende debat, hvor man følte sig hensat til 20'erne og diskuterede ting, der burde være en saga blot i Danmark: Hvordan kan man holde øje med hinanden og yde nabohjælp a la venligboerne, når der er nogle, de ikke kan få tingene til at hænge sammen? Hvem sender ikke deres børn på lejrskole, og kan man hjælpe med lommepengene i den slags situationer?  

- Tænk, hvis tilværelsen var så nem, at man bare kunne tage sig et arbejde, uanset hvem man var. Min oplevelse er, at folk gerne vil have et arbejde, men bare ikke kan få det. Og så er der alle dem, der bokser med store psyko-sociale problemer, siger Pernille Rosenkrantz-Theil med klar adresse til Joachim B. Olsen.

Avisen.dk har forsøgt at få Joachim B. Olsen til at uddybe sin kommentar, men han har ikke reageret på vores henvendelse.

Der debatteres kontanthjælpsloft på livet løs i Ågården på Nørrebro. Mange beboere bliver ramt og der er enighed om, at...

Posted by Pernille Rosenkrantz-Theil on Monday, February 29, 2016