Røver blev opfordret til at skyde ekspedient

To maskerede mænd fik et par pakker cigaretter og en flaske whiskey i udbytte efter røveri mod Circle K-tankstation i Glamsbjerg. (Foto: Foto: Ritzau Scanpix/arkiv)

Dommer i Odense skal afgøre, om 20-årig kan fængsles for røveri mod ekspedient i Glamsbjerg.

Efter et groft røveri mod en ekspedient på en tankstation i Glamsbjerg har politiet anholdt en mistænkt i sagen.

Den mistænkte er fredag i et grundlovsforhør i Retten i Odense blevet varetægtsfængslet i fire uger, oplyser Fyns Politi.

Manden er 20 år, oplyser politikommissær Jack Liedicke, der ikke vil gå i detaljer med sagen på grund af den fortsatte efterforskning.

Røveriet mod Circle K-tankstationen på Odensevej i Glamsbjerg skete søndag formiddag. To mænd slap væk med en flaske whisky og et par pakker cigaretter.

Tidligere har politiet betegnet røveriet som særdeles groft. Det skyldes, at den ene mand opfordrede den anden til at skyde ekspedienten. Dette skulle være sket to gange.

Forleden frigav politiet fotos af de to maskerede mænd, og torsdag formiddag kom så anholdelsen af den 20-årige.

Om den 20-årige nægter eller erkender sig skyldig, ønsker anklageren i sagen, Lise Nielsen, ikke at fortælle. Den oplysning kom nemlig ikke frem i den åbne del af retsmødet.

Hun siger, at sigtelsen er rejst efter den almindelige paragraf i straffeloven om røveri. Den handler altså ikke om, at røveriet skulle være af såkaldt særlig grov beskaffenhed.

Fængslingen begrunder dommeren med, at manden på fri fod vil kunne ødelægge politiets efterforskning.

/ritzau/