Rørt Lotto-vinder: Pengene kom som sendt fra himlen

Arkivfoto. (Foto: Foto: Kristian Brasen / Ritzau Scanpix )

- Det er jo helt vildt, at man kan vinde uden at have de rigtige tal, siger den heldige vinder, der ellers var yderst skeptisk, da han forleden blev ringet op af Danske Spil.

Der var tale om et glædeligt opkald, da telefonen i mandags ringede hjemme hos en midaldrende mand fra Rudersdal Kommune. 

Manden havde købt en lottokupon, men endte med at have ingen rigtige, da tallene blev udtrukket. Han vandt alligevel en million kroner på den såkaldte millionærgaranti, men det havde han ikke selv opdaget, da han mandag eftermiddag ringet op af Danske Spils Kundecenter, der fortalte ham de gode nyheder.

Han tog dem dog ikke nyheden for gode varer og var med egne ord lidt strid overfor budbringeren.

- Det lød jo alt for godt til at være sandt. Så jeg gik lidt hårdt til hende, der ringede, da jeg var sikker på, at det var noget snyd. Men hun sagde jo så, at jeg bare kunne gå ind og tjekke min spilkonto, hvilket jeg gjorde med det samme. Og så fik piben en anden og meget mere behagelig lyd, siger den glade vinder med et grin.

Han forklarer, at han en sjælden gang imellem spiller en Lykke-Lotto og det var altså den kupon, der – ja bragte lykke. For ganske rigtigt, stor der en million kroner på kontoen.

- Det er jo helt vildt, at man kan vinde uden at have de rigtige tal. Så jeg er bare en virkelig glad mand. Det har været en meget følelsesmæssig rejse. Måske fordi jeg ikke rigtig har forstået det, og min krop ikke har kunnet kapere en drøm, der blev til virkelighed.

Manden udtaler til en pressemeddelelse fra Danske Spil, at han den seneste tid af flere grunde rent faktisk har siddet i sin sofa og tænkt over, hvordan han mon lige kunne skaffe en million – eller mere.

- Jeg sidder alene tilbage i et stort hus, som skal sælges, hvilket ikke går så godt. Min kone døde for nogle år siden og mine børn, som er i tyverne, er jo flyttet hjemmefra. Og først nu har jeg forliget mig med, at jeg skal give slip på dette sted, der rummer så mange gode minder.

Den nyudklækkede millionær mistede desuden sit arbejde i starten af året og har endnu ikke fundet et nyt job.

- Jeg har jo ikke den mest spændende alder til at komme tilbage på arbejdsmarkedet, så det har været en lidt skør periode. Jeg føler jo stadig, jeg har masser at bidrage med. Men nu kan jeg i det mindste få lidt ro på, på grund af gevinsten. Det er virkelig dejligt. De kommer som sendt fra himlen, de penge.

Den heldige vinder har fortalt nogle nære venner om gevinsten – og så sine børn, der er i tyverne.

- Jeg ringede og småsnakkede lidt og spurgte dem så, om de havde haft en interessant mandag. Du ved, for at de kunne spørge omvendt, hvad min havde bragt. Og det var da helt klart min mandag, der toppede, siger han med et grin.