Rød blok afviser næse som drilleri

Der er ikke tale om politisk fnidder, når de røde partier vil give Troels Lund Poulsen en næse, siger R og SF.
Troels Lund Poulsen står til en politisk næse i Folketinget i kølvandet på skattesagen.
Troels Lund Poulsen står til en politisk næse i Folketinget i kølvandet på skattesagen. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Det er ikke på grund af partifarven, at de røde partier vil give tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) en næse.

I stedet er det på grund af hans politiske ansvar i sagen om lækagen af Thorning-parrets skatteforhold, lyder det fra De Radikales Camilla Hersom.

- Det er altid sådan, uanset hvilken farve regeringen har, at ministeren er ansvarlig for, hvad der foregår i sit ministerium, siger hun.

Camilla Hersom nævner, at der også i den nuværende regering har været eksempler på ministre, som har måttet gå af, fordi der skete kritisable ting i deres ministerium.

- Det helt særlige ved den her sag er, at den har så alvorlig karakter, at der har siddet en kommission for at prøve at finde ud af, hvem der stod bag lækagen, siger Camilla Hersom.

Skattesagskommissionen opklarede som bekendt ikke, hvem der stod bag lækagen til pressen af fortrolige skatteoplysninger om Stephen Kinnock - Helle Thorning-Schmidts mand.

Derfor er det heller ikke på grund af gætterier, at rød blok vil tildele den tidligere skatteminister en næse, men fordi det politiske ansvar i sidste ende ligger hos den pågældende minister.

Det fastslår SF's Lisbeth Bech Poulsen, der heller ikke mener, at næsen er et udtryk for politisk fnidder. I stedet skal der huskes på, hvad der er sket i sagen.

- Det er jo i en bananrepublik og ikke et land som Danmark, at man i en valgkamp tager så ublu metoder i brug og begynder at lække en statsministerkandidats skattepapirer og efterfølgende giver urigtige oplysninger til Ombudsmanden om det, der er sket.

- Det er grundlaget for det. Det er så langt fra, hvad vi er vant til at se i det politiske system. Derfor er det fuldstændig uacceptabelt, siger Lisbeth Bech Poulsen.

På et møde med resten af Folketingets partier vil rød blok onsdag aflevere deres konklusion i sagen, som de håber, at andre partier kan støtte.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.