Rockstjernen Chris Cornell er pludselig død

Chris Cornell, der har været forsanger i bandet Soundgarden, blev 52 år gammel.
Chris Cornell er død, 52 år gammel.
Chris Cornell er død, 52 år gammel. Foto: Valerie Kuypers/AFP

Den amerikanske rockstjerne Chris Cornell er død 52 år gammel. Han hang sig selv, bekræfter retsmedicinere i Detroit ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Musikeren var forsanger i rockbandet Soundgarden.

Chris Cornell havde det borgerlige navn Christopher John Boyle. Han spillede i Soundgarden i 1980'erne og 1990'erne, og i 00'erne spillede han i bandet Audioslave.

I 2010 var han igen med, da Soundgarden blev gendannet.

I en pressemeddelelse, der er sendt til nyhedsbureauet AP tidligere torsdag, oplyste talsmanden for familien, at Chris Cornells død "er pludselig og uventet".

Rockmusikeren har blandt andet hittet med singlen "Black Hole Sun", som blev udgivet med bandet Soundgarden i 1994. Hittet vandt en Grammy for bedste hård-rock-præstation.

Sangen blev udgivet på Soundgardens fjerde album. På pladen var også en anden Grammy-vinder i form af "Spoonman", der tog den prestigefulde pris i kategorien bedste metalpræstation.

Efter 13 år og fem cd'er gik medlemmerne i Soundgarden hver til sit i 1997, og Chris Cornell kastede sig ud i en solokarriere.

Det førte til albummet "Euphoria Morning", men midt i skriveprocessen til sit andet soloalbum fik Cornell et tilbud, han ikke kunne sig nej til.

Sammen med Tom Morello, Tim Commerford og Brad Wilk dannede han bandet Audioslave i 2001. Det kastede tre plader af sig, inden ægteskabet gik i opløsning i 2007, hvor Cornell forlod bandet på grund af musikalske uoverensstemmelser.

Dernæst fulgte yderligere to soloalbums fra Cornell, men gammel kærlighed ruster som bekendt aldrig. Soundgarden blev gendannet, og i 2012 udkom bandets seneste plade "King Animal".

Chris Cornell er opvokset i Seattle. Han har en datter med ekskonen og Soundgardens tidligere manager, Susan Silver, mens han har yderligere en datter og en søn med sin kone, Vicky Karayiannis.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.