Risikerer at miste 1.000 job: - Kan få store konsekvenser

Modelfoto. (Foto: Foto: Jumpstory )

Erhvervshus Sjælland vurderer, at brexit kan koste op mod 1.000 arbejdspladser på Sjælland.

I Næstved har virksomheden Ropox, der producerer hjælpemidler til folk med funktionsnedsættelse, rettet blikket mod Storbritannien.

I morgen vil Storbritanniens premierminister, Theresa May, fremlægge en ny brexitplan i parlamentet, og det politiske kaos i London kan få store konsekvenser på Sydsjælland. For strammere toldregler og bureaukrati kan ende med at koste dyrt for de danske virksomheder, der eksporterer varer til den anden side af Nordsøen.

Derfor holder direktør Tommy Jensen og de andre ansatte hos Repox, der eksporterer til 27 forskellige lande, nøje øje med udviklingen i England.

- Kommer der en hård brexit, så har det store konsekvenser for vores firma, så vi er nødt til at tage en masse forholdsregler, siger han til TV 2 ØST.

Ved en såkaldt hård brexit vil Storbritannien træde ud af EU uden en aftale, hvilket vil føre til nye toldregler og ny lovgivning - noget der kan gøre det sværere at eksportere til England.

Hvert år eksporter de sjællandske virksomheder for omkring 12 milliarder kroner til Storbritannien. Hos Erhvervshus Sjælland har man regnet sig frem til, at brexit kan koste op mod 1.000 arbejdspladser.

- Vi har en lang historie med eksport til England, så det er klart, at det vil få en stor betydning, så det gælder om, at virksomhederne skal forberede sig på at sprede deres risiko og finde andre markeder, siger Line Fossing, der er vicedirektør i Erhvervs Sjælland.