Rigmand vil drikke vin uden bekymringer: 'Savner Uber som ind i helvede'

Den danske iværksætter Martin Thorborg savner kørseltjenesten Uber. Han vil gerne kunne drikke sig småberuset uden at tænke på kørsel.
Martin Thorborg vil gerne kunne nyde noget hvidvin uden at skulle bekymre sig om, hvem der skal køre ham hjem.
Martin Thorborg vil gerne kunne nyde noget hvidvin uden at skulle bekymre sig om, hvem der skal køre ham hjem. Foto: Scanpix/arkiv/Thomas Lekfeldt

Iværksætteren Martin Thorborg begræder, at Uber ikke længere kører i Danmark. Han vil gerne kunne nyde et glas hvidvin og hygge sig, uden at skulle bekymre sig om køreturen hjem.

Det fortæller han i Børsen. Martin Thorborg fortæller, at han ikke mener, at Uber og andre deleøkonomiske tjenester kommer 'baroner' til gavn. 

- Min kæreste bor i et rækkehus i Kolding og supplerer sin indkomst ved at leje et værelse ud. Hun kører folk med Gomore, når hun skal besøge mig. Selvfølgelig er der nogle baroner i København, der har et par lejligheder på Kongens Nytorv, men de fleste supplerer bare deres indkomst. Man lukker en masse ned, fordi man tænker på de stakkels taxachauffører eller hotelejere. Prøv at tænk omvendt: Uber ville have været en blød landing til de selvkørende biler, siger Martin Thorborg.

47-årige Martin Thorborg har blandt andet stiftet Jubii, Amino.dk og Dinero. Han ærgrer sig gul og grøn over, at Uber måtte lukke. Løsningerne på chaufførernes skattebetaling var det store stridspunkt, men havde man givet det nok tid, kunne man have fundet en løsning, mener han.

- Jeg er gammel taxachauffør, og krav til taxikørsel i dag fungerer nogenlunde som dengang. Man skal kunne slå op i et Krak-kort for at finde ud af, hvor et hotel ligger. Det er jo vanvid, når man har GPS. I Dinero havde vi udviklet en løsning, der kunne klare Ubers skattebetaling længe inden, der blev ballade med politikerne. Det er så ærgerligt, at Uber blev lukket. Jeg savner Uber som ind i helvede, siger Martin Thorborg. 

Mere tryg ved Uber

Avisen.dk har tidligere talt med Martin Thorborg, da det stod klart, at Uber måtte vinke farvel til Danmark. Ifølge ham følte han sig mere tryg ved at lade sine børn køre Uber og ikke taxa.

- Jeg kender chaufførens navn, ved at han har en ren straffeattest og jeg kan se bilens registreringsnummer. Det kan jeg ikke på en taxa. Jeg aner ikke hvilken rating (bedømmelse, red.), chaufføren har, hvor han kommer fra eller kører til eller hvad han hedder. Jeg føler mig ikke tryg ved at lade mine børn køre taxa, sagde Martin Thorborg til Avisen.dk.

Dengang fortalte han, at han frygtede, at Ubers lukning ville føre til 'højere priser og dårligere service'.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.