Rigmand om LA: Befinder sig i et 'semi-totalitært socialistisk selskab'
Lars Seier Christensen på et årsmøde hos Liberal Alliance. Foto: Henning Bagger/Scanpix/arkiv
Rigmand og Saxo Bank-stifter Lars Seier Christensen er alt andet end tilfreds med, at Liberal Alliance nu går ind for et forbud mod de muslimske klædedragter niqab og burka.

Han er oftest ude med riven efter socialistiske partier, der ifølge ham ikke har forstået den dybe tallerken. Yderst sjældent kritiserer han sine egne.

Men Liberal Alliances blåstempling af et burkaforbud har fået bægeret til at flyde over for rigmand og Saxo Bank-medstifter Lars Seier Christensen.

I et facebookopslag tager han bladet fra munden.

”Jeg forstår, at partiet nu også har sat sig med i det semi-totalitære socialistiske selskab, der vil blande sig i folks påklædning”, skriver han.

Venstre besluttede fredag at gå ind for et forbud mod den muslimske klædedragt, som mange mener, er kvindeundertrykkende. Den holdning er Lars Seier Christensen ikke nødvendigvis uenig i, men han mener bare ikke, at et forbud er vejen frem.

Han finder det helt ude i hampen, at Liberal Alliance, partiet han er tæt knyttet til, tilslutter sig Venstres og dermed regeringens linje

” Jeg er ked af at sige det, men det er efter min mening uacceptabelt. Altså som i helt og aldeles, ganske uacceptabelt. Der var endda et flertal for forslaget uden LA's stemmer, så det gør absolut ingen forskel. Her havde det været mere end passende at udvise noget rygrad,” fortsætter han på Facebook og kalder forbuddet et ’symbolpolitisk tiltag’.

Partiformand og udenrigsminister Anders Samuelsen forsvarer dog opbakningen til et forbud.

- Liberal Alliance stemmer for, hvis vi kan finde en fornuftigt måde at gøre det på, og hvis det ikke bliver for absurd. Det primære, vi får ud af det, er, at vi kan diskutere noget andet, siger han til TV 2.

Foruden Venstre og Liberal Alliance vil Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti tilslutte sig et forbud.

Lars Seier Christensens facebookopslag: