Rigmand: Danmark er et samfund for ofre

Den stenrige Saxo Bank-direktør mener, at danskerne blander sig for meget. (Foto: Colourbox)

Det danske velfærdssamfund er gået amok, mener den stenrige udenlandsdansker og Saxo Bank-direktør Lars Seier Christensen.

Saxo Bank-direktør Lars Seier Christensen er ude med riven efter det danske samfund.

Han mener, at danskerne blander sig for meget, og at det danske samfund behandler dets borgere som ofre. Det skriver Information.

"Der er mange danskere, som føler et helt uhæmmet behov for at blande sig i selv de mindste ting i andre folks liv. Det danske velfærdssamfund er gået amok. Det er blevet et behandlersamfund, hvor det er vigtigere, at de store grupper af offentligt ansatte har noget at lave. Derfor er det et samfund, som skaber ofre i stedet for at redde folk og give dem en fornuftig tilværelse," siger Lars Seier Christensen.

Rigmanden har selv bosat sig i Schweiz, som han mener har meget mere borgerlig anstændighed end Danmark. Her skal man ikke overtræde reglerne, for så får man ballade. Men der er også en forståelse af, hvor meget man kan tillade sig at blande sig i andre folk liv og en holdning til, at alle prøver at klare sig selv.

Lars Seier Christensen mener dog, at det er i orden, at han selv blander sig i de danske forhold.

"Jeg føler, at jeg har lige så meget ret til at blande mig i mit hjemlands forhold, som enhver anden. Jeg betaler faktisk noget skat i Danmark. Nok til at betale for et par sosu-assistenter eller tre," siger han.