Revylegende stopper efter 29 år: - Det er lidt ærgerligt

Kendte
Flemming Krøll er kendt for sit overskæg. (Foto: Jeppe Bjørn Vejlø/Ritzau Scanpix/arkiv)

Flemming Krøll må stoppe før tid på grund af coronavirussen. Han skal stå i spidsen for en revy-skole.

Coronavirussen covid-19 sætter nu en stopper for revylegenden Flemming Krølls engagement i Nykøbing Falster Revyen, skriver TV 2 Øst.

Flemming Krøll skulle have været med på revyens sidelinje frem til 1. november i år. Her skulle han blandt andet have produceret.

Og frem til efteråret 2021 skulle han havde været konsulent, fortæller den nu 65-årige Flemming Krøll til tv-stationen.

- Sådan bliver det så ikke. Det er lidt ærgerligt, men vi må jo ikke lukke 600 mennesker ind i teatersalen, konstaterer Flemming Krøll.

Flemming Krøll trak sig i 2019 tilbage som revydirektør i Nykøbing Falster, hvor han kom til i 1985.

Nykøbing Falster Revyen trækker normalt omkring 30.000 gæster hver sommer, men i år er revyen aflyst på grund af coronapandemien.

Overfor TV 2 Øst lægger Flemming Krøll ikke skjul på, at en afsked med revyen uden en stor finale er hård.

- Det er mit livsværk. Det er det, jeg har brugt mest tid på, og jeg har haft det rigtig godt med det. Det har været en livsstil. Sådan noget banker man jo ikke bare op på 14 dage.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Flemming Krøll ses her sammen med kollegaen Leif Maibom, Sønderborg Sommer Revy, og Torben "Træsko" Pedersen, teltholder på Dyrehavsbakken og ejer af Cirkusrevyen og Korsbæk på Bakken. (Foto: Mogens Flindt/Ritzau Scanpix/arkiv)

- I 1985 startede jeg på gulvet. Der havde været seks direktioner efter Volmer-Sørensen. Det gik galt for dem alle. Så jeg fik etableret en lille scene ude i foyeren, så vi kun havde 150 publikummer og bedre kunne få det til at løbe rundt. Sådan kørte vi det i tre år, indtil vi kunne skalere op, fortæller Flemming Krøll, og tilføjer:

- I år skulle det have været sæson nummer 29.

Men Flemming Krøll tager ikke afsked med revyscenen. Han skal nemlig stå i spidsen for en revyskole og et talentprogram for unge mellem 15 og 25 år.

Skolen skal have fokus på revy- og scenekunst, og vil blive den første af sin slags i landet.

Det første hold af talenter skal efter planen begynde til efteråret, og her kan eleverne forvente at møde Flemming Krøll med sit kendte overskæg.

- Jeg er blevet sommerklippet. Men mit skæg bliver der fandeme ikke pillet ved. Det er mit varemærke. Det kommer til at bestå, siger han.

Nykøbing Falster Revyen anno 2000. Fra venstre Asger Reher, Margrethe Koytu, Flemming Krøll, Grethe Sønck og Tom McEwan. (Foto: Jørgen Jessen/Ritzau Scanpix/arkiv)