Revisorer betaler millioner til konkursbo efter IT Factory

Stein Bagger i 2014, da han forlod Københavns Byrets afdeling på Rådhuspladsen med sin advokat Anders Nemeth. (Foto: Foto: Olufson Jonas/Polfoto)

Efter IT Factorys kollaps skal revisionsfirma betale 333 millioner kroner i erstatning til konkursboet.

Det er blevet en dyr regning for revisionsfirmaet CJ Partnership, som har partnere fra det tidligere firma KPMG Danmark, efter kollapset af Stein Baggers svindelimperium IT Factory.

CJ Partnership skal nemlig betale en erstatning på 333 millioner kroner til konkursboet, oplyser Kammeradvokaten i en pressemeddelelse.

- Efter drøftelser med konkursboets hovedkreditorer er der i en periode pågået forhandlinger om en forligsmæssig løsning af den verserende retssag.

- På denne baggrund er der i dag indgået en forligsmæssig aftale mellem sagens parter, skriver Kammeradvokaten.

Og dermed er sagen afsluttet, lyder det.

- Forliget er forelagt for og godkendt af alle beløbsmæssigt væsentlige kreditorer i IT Factory A/S under konkurs. Den uenighed, der førte til konkursboets anlæg af retssagen, anses hermed for afsluttet ved forliget, står der i pressemeddelelsen.

Kuratoren i konkursboet, Boris Frederiksen, havde oprindeligt krævet 920 millioner kroner i erstatning med udgangspunkt i IT Factorys underbalance.

- Vi kunne have ført en retssag, men den ville stå på i mange år, og der vil altid være en procesrisiko. Hvis man ønsker at lukke sådan en sag, inden man har hørt retten, så må man finde en vej, som begge kan være med på, siger Boris Frederiksen ifølge Finans.dk.

IT Factory havde den nu bedrageridømte Stein Bagger som administrerende direktør, og var en af de hurtigst voksende selskaber i årene op til krisen. Det stoppede dog i 2008, hvor der blev indgivet konkursbegæring.

4. juni 2009 sigter bagmandspolitiet Stein Bagger for 61 forhold af bedrageri og dokumentfalsk, og den 12. juni bliver han idømt syv års fængsel. I 2014 bliver han prøveløsladt.

Danske Bank er en af dem, der får glæde af forliget, siger pressechef i Danske Bank Kenni Leth til Finans.dk. Stein Bagger havde nemlig opnået store kreditter i banken.

- Vi er en del af konkursboet, så der vil være penge til os, siger han uden at ville sætte beløb på.

- Men det ligger på et tocifret millionbeløb.

/ritzau/