Restaurantkæde i knæ: Ny direktør hyret fra konkurrent

Arkivfoto. (Foto: Foto: Katrine Damkjær / Ritzau Scanpix)

Jensens Bøfhus plukker ny direktør hos konkurrent.

Jensens Bøfhus fortsætter med at skifte ud i toppen af virksomheden. Direktør Dorte Gleie trak sig fra virksomheden tilbage i oktober, og nu er den nye direktør så fundet.

Det drejer sig om 45-årige Anders Nikolaisen, der tidligere har indtaget rollen som driftsdirektør i Jensens Bøfhus. I dag er han såkaldt kædedirektør hos konkurrenten Vivaldi, der står bag 17 caféer i Syddanmark og på Sjælland.

Et kig i Vivaldi Gruppens regnskaber viser, at selskabet sidste år tjente 8,5 millioner kroner før skat. Dét er positiv læsning for folkene i Jensens Bøfhus, der sidste år endte med et underskud på svimlende 163 millioner kroner før skat.

I sidste måned blev den hidtidige bestyrelsesformand Torben Frigaard Rasmussen skiftet ud med Jesper Rosener, der påtager sig rollen som bestyrelsesformand samtidig med at han er administrerende direktør hos mediekoncernen Jysk Fynske Medier.

Fyens.dk skriver, at Jesper Rosener har håndplukket Anders Nikolaisen til at stå i spidsen for den kriseramte kæde.

Anders Nikolaisen forklarer, at det har gjort ondt for ham at se, hvordan Jensens Bøfhus er endt i store økonomiske problemer.

- Jeg har stadig et stort hjerte, der banker for Jensens Bøfhus. Det har gjort ondt at se, hvad der er sket, og når jeg får tilbudt muligheden, så vil jeg gerne bidrage til at rette op på det igen, siger Anders Nikolaisen.

Han fremhæver, at Jensens Bøfhus tiltrækker 3,5 millioner gæster hvert år, og at besøgstallet er steget med 25 procent i løbet af de seneste måneder.