Restaurantejer bestjålet af partner: Politiet gør intet
Palæo-ejer Peter Emil Nielsen har anmeldt sin tidligere ven og medejer til politiet. Arkivfoto: Scanpix
Et år og ti måneder efter, at Palæo-ejer Peter Emil Nielsen har anmeldt sin tidligere partner til politiet, er der fortsat ikke sket noget i sagen.

Ejeren af restaurantkæden Palæo har anmeldt sin tidligere ven og medejer for at have stjålet 860.000 kroner fra firmaetfirmaet - et beløb, der kan vise sig at være langt større.

Men efter et år og ti måneder har politiet ikke foretaget sig andet end at afhøre restaurantejeren Peter Emil Nielsen, der altså har anmeldt sin tidligere kompagnon. Det bekræfter Københavns Politi over for Radio24syv.

"Det er efter min opfattelse totalt uacceptabelt. Hvis der er sket en forbrydelse er det jo vigtigt at komme hurtigt i gang for at sikre beviserne - og det gælder jo også, hvis man skal tale med nogle vidner. Deres hukommelse bliver jo ikke bedre med årene. Så selve sagen bliver dårligere, jo længere den ligger," siger Sysette Vinding Kruse, forsvarer og formand for Advokatrådets Strafferetsudvalg, til Radio24syv.

"Det er jo også helt urimeligt over for både den mistænkte, der måske slet ikke har gjort noget, men også over for den forurettede, der måske har mistet en masse penge og bare sidder og venter," tilføjer hun.

Palæo-ejer Peter Emil Nielsen, der altså efter eget udsagn netop har mistet en masse penge, frygter, at hans sag bliver forældet, og derfor er han vred over den lange sagsbehandlingstid.

"Det kan betale sig at være kriminel i Danmark," siger Peter Emil Nielsen til Radio24syv.

Han fortæller, at han har været så desperat, at han har overvejet at forsøge at fremprovokere en voldelig reaktion hos sin tidligere medejer for at få en voldssag, der måske vil gå hurtigere end sagen om den økonomiske kriminalitet.

Københavns Politi erkender og beklager den lange sagsbehandlingstid.

"Det er ikke optimalt og det er ikke i orden," siger ledende politiinspektør Poul Kjeldsen til Radio24syv.

Han begrunder ventetiden med en markant stigning i antallet af sager om økonomisk kriminalitet, og fortæller at politiet derfor i år har inddraget personale fra andre afdelinger til at bistå med indsatsen.

Poul Kjeldsen påpeger også, at der ikke er tale om et isoleret hovedstadsproblem.
"Rigsadvokaten har krævet, at hele landet skal gøre mere ved bunkerne," udtaler den ledende politiinspektør til Radio24syv.

Radio24syv har forsøgt at kontakte den politianmeldte tidligere Palæo-medejer, men han har ikke ønsket at stille op til interview.