Republikansk formand: Vi må stå sammen om Trump

Reince Priebus, formand for Republikanernes nationale komité, tror nu på, at Donald Trump blive partiets kandidat. Arkivfoto (Foto: Foto: Wilfredo Lee/AP)

Republikansk partiboss siger nu, at Donald Trump "formentlig" bliver partiets præsidentkandidat.

Nu er det på tide, at Republikanerne står sammen og samler sig om den kandidat, der skal slå en demokrat i kampen om at overtage for Barack Obama i Det Hvide Hus i USA.

Og den kandidat bliver "formentlig" Donald Trump, lyder det nu fra Reince Priebus, formand for Republikanernes nationale komité, der udgør partiets øverste ledelse.

- Donald Trump vil formentlig være Republikanernes nominerede. Vi skal alle samles og fokusere på at slå Hillary Clinton, skriver Reince Priebus på det sociale medie Twitter med henvisning til Demokraternes favorit til at blive præsidentkandidat.

Den kontroversielle rigmand Donald Trump ligner mere og mere Republikanernes bud på en præsident, efter at han tirsdag tog en klar sejr ved primærvalget i Indiana.

Valgresultatet fik den nærmeste rival i præsidentkapløbet, Texas-senator Ted Cruz, til at indstille sin kampagne.

Dermed er blot Donald Trump og John Kasich tilbage på listen over republikanske kandidater. Sidstnævnte er langt efter og kan umuligt nå op på de 1237 delegerede, som omvendt er inden for rækkevidde for Trump.

Hos Demokraterne fører tidligere udenrigsminister og førstedame Hillary Clinton klart foran Bernie Sanders.

Præsidentkandidaterne bliver endelig udpeget ved partiernes konventer til sommer.

Republikanernes konvent finder sted til juli i Cleveland, mens Demokraternes bliver holdt samme måned i Philadelphia. Selve præsidentvalget finder sted 8. november.

/ritzau/AFP