René styrede sit liv ind i et træ: Nu er han tilbage på job

28-årige René Sloth forsøgte at begå selvmord. Han har nu fundet kærligheden og meningen med livet. (Foto: Foto: Privat)

28-årige René Sloth har rejst sig fra det træ, han med vilje kørte ind i for syv år siden. I dag er han afdelingsleder i den socialøkonomiske virksomhed Jewa i Kjellerup.

28-årige René Sloth er nået til et sted i sit liv, hvor der kun er fremtid.

Men sådan var det ikke i 2011. Her forsøgte han brutalt at sætte en stopper for et liv, som havde taget en retning, hvor han ikke kunne se sig selv.

I kølvandet på gæld og ulykkelig kærlighed fik den dengang 21-årige mand en aften for meget at drikke og tog en beslutning om, at gøre en ende på det.

- Jeg kørte galt med vilje. Det var et selvmordsforsøg, fortæller René Sloth til Avisen.dk.

- Jeg troede jeg kunne det hele, men der var problemer med kærlighed og penge. Og så arbejdede jeg rigeligt. En dag i byen, tænkte jeg at det hele var lige meget. Jeg var måske også rigelig fuld. Og tog dumme beslutninger, fortæller han.

René satte ind bag rattet i sin bil, og kørte bevidst frontalt ind i det første og største træ han mødte på sin vej.

Men han lykkedes ikke med sit forehavende. I stedet mistede han sit venstre ben, har problemer med venstre hånd og venstre skulder og har nedsat funktion i mave og ryg. Det meste af sin vågne tid bruger han i en kørestol.

Til gengæld er han nu et sted i sit liv, hvor det giver mening. Han arbejder 20 timer om ugen som afdelingsleder i den socialøkonomiske virksomhed Jewa.

Dejligt at hjælpe andre

Virksomheden har netop åbnet en afdeling i Kjellerup, cirka ti kilometer uden for Silkeborg, og her får René tingene til at gå op i en højere enhed.

- Det er dejligt og spændende at have med folk at gøre. Det med at hjælpe andre mennesker, som måske har siddet i samme situation som mig og så hjælpe dem godt på vej, det har jeg det godt med, siger René, og tilføjer:

- Jeg kan ikke få det bedre. Det må jeg ærligt erkende. Jeg kan sagtens se mig selv i jobbet resten af mit liv.

I øjeblikket er det Renés afdelings opgave, at få løst nogle opgaver med at få samlet noget legetøj, savet affaldstræ i stumper og slibe hovederne på haveskovle og male dem.

René ville gerne arbejde mere end 20 timer, men med de skader han har er det fysisk hårdt at komme rundt i kørestol.

- Jeg bruger en masse energi på at bevæge mig rundt, så jeg bliver meget træt, og kan ikke klare mere end de 20 timer, siger han.

Jeg måtte finde noget andet

René begyndte at arbejde på landet som 13-årig, blev i 2009 udlært tømrer og arbejdede før selvmordsforsøget gerne solen sort på en større kvæggård.

- Efter genoptræning kom jeg tilbage til gården og startede som maskinfører, men fandt ud af, at det ikke var der min fremtid lå.

- Det var fysisk for hårdt, og jeg skulle have hjælp til for mange ting. Så jeg begyndte at tænke på at finde noget andet.

René fandt noget andet og begyndte i 2016 hos Jewa med at samle gasgrill. Siden er det gået slag i slag og da afdelingen i Kjellerup blev åbnet, blev han ansat som afdelingsleder.

Kærlighed og børn

Udover at fundet sig tilrette på arbejdsmarkedet, så har han også fundet kærligheden.

Han bor sammen med sin kæreste i Silkeborg, og de er så småt begyndt at tænke på at få børn.

- Jeg kunne godt tænke mig at få to børn, siger René, som hver dag kører frem og tilbage mellem Silkeborg og Kjellerup i bil.