Regeringens plan: Store skattelettelser på vej
Finansminister Kristian Jensen og resten af regeringen fremlægger i dag en ny plan for dansk økonomi. Foto: Sofie Mathiassen/Scanpix
Regeringens plan for dansk økonomi frem til 2025 indeholder skattelettelser, oplyser flere medier.

Folk med almindelige og lave lønindkomster kan se frem til at beholde en større del af deres indkomst selv, hvis det står til regeringen.

Ifølge Berlingske er det nemlig en del af den plan for dansk økonomi, der præsenteres senere tirsdag, at sænke skatten på arbejde for almindelige og lave arbejdsindkomster.

Desuden skal færre betale topskat. Og så skal erhvervs- og selskabsskatter lettes, skriver avisen.

Også DR Nyheder kan fortælle, at skattelettelser er en del af regeringens økonomiske plan.

Det fremgår da også af regeringsgrundlaget, at regeringen ønsker at mindske antallet af danskere, der betaler topskat, markant. Det skal ifølge regeringsgrundlaget være en del af en kommende Jobreform II.

Desuden ønsker regeringen at sænke skatten i bunden, står der i regeringsgrundlaget.

Spørgsmålet om topskat var afgørende, sidste gang statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) forsøgte at få vedtaget en økonomisk 2025-plan.

Liberal Alliance stod stejlt på et krav om, at den procentsats, topskatteydere betaler, skulle sættes ned. Det blev lige så stejlt afvist af Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet.

Løsningen på hårdknuden blev, at Liberal Alliance sammen med Konservative trådte ind i regeringen. Og VLAK-regeringens politik er altså, at antallet af topskattebetalere skal ned.

Mens der ikke er nævnt noget om, hvilken procentsats de så skal betale.

/ritzau/