Regeringen vil stramme udlændingepolitikken
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) holder med Pia Kjærsgaard i baggrunden åbningstale i Folketinget som åbner, tirsdag den 3. oktober 2017. Åbningen, der samtidig er begyndelsen på et nyt folketingsår, skal ifølge Grundloven altid finde sted første tirsdag i oktober. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix
Der skal føres en hårdere kurs mod parallelsamfund, lød det fra statsministeren ved Folketingets åbning.

Afviste asylansøgere skal sendes hjem. Reglerne for at få dansk statsborgerskab skal strammes. Og indsatsen mod parallelsamfund skal styrkes.

Det er en række af de områder, hvor regeringen vil sætte en hårdere kurs. For udlændingepolitikken kan og skal strammes yderligere, mener statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

- Regeringen vil fortsætte den stramme udlændingepolitik, sagde Løkke fra talerstolen under sin tale ved åbningen af Folketinget.

Det går den rigtige vej på området, mener statsministeren, men målet er stadig ikke nået. Der er fortsat problemer, og dem skal der sættes ind overfor, lød det.

- Vi arbejder på at få de asylansøgere, som er blevet afvist, sendt hjem. Vi vil holde fast i stramme familiesammenføringsregler.

- Og vi vil stramme reglerne for indfødsret. Dansk statsborgerskab er for dem, der ønsker at være en del af Danmark. For mennesker, der vil vores værdier og demokrati, sagde statsministeren.

Et af problemerne, som Lars Løkke pegede på, er de parallelsamfund, som eksisterer rundt om i landet. Her vil regeringen gå mere målrettet til værks, lød meldingen.

- Der hersker en modkultur, som er vokset ud af et miljø, hvor alt for mange lever af overførselsindkomst.

- Hvor det ikke er reglen, at man passer et arbejde. Hvor der ikke er den deltagelse, det ansvar, det fællesskab, som følger af at have et job. Hvor flere er kriminelle.

Lars Løkke erkendte, at det ikke er lykkedes at sætte effektivt ind overfor parallelsamfund i Danmark.

Derfor vil regeringen i slutningen af dette år komme med en stribe konkrete bud på, hvordan en målrettet indsats overfor parallelsamfund kan se ud.

- Vi er nødt til at tage mere håndfast og direkte fat om problemernes rod.

- For ellers vokser de os over hovedet med risiko for, at alle skæres over en kam, så vi mister den tolerance for forskellighed, som også er en dansk værdi, sagde statsministeren.

Lars Løkke har for nylig nedsat et udvalg bestående af økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA), justitsminister Søren Pape Poulsen (K) og integrationsminister Inger Støjberg (V).

De skal sammen komme med konkrete forslag til, hvordan man mere bredt kan bekæmpe parallelsamfund.

/ritzau/