Regeringen vil begrænse klager over ligestilling

Regeringen vil begrænse mulighederne for at klage over forskelsbehandling.
Ligstillingsminister Manu Sareen (R) vil begrænse muligheden for at klage over forskelsbehandling til Ligebehandlingsnævnet. Arkivfoto.
Ligstillingsminister Manu Sareen (R) vil begrænse muligheden for at klage over forskelsbehandling til Ligebehandlingsnævnet. Arkivfoto. Foto: Oliver Batchelor/NP/free

Med et nyt oplæg vil ligestillingsminister Manu Sareen (R) og beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) indskrænke mulighederne for at klage over forskelsbehandling til Ligebehandlingsnævnet.

Det skriver Politiken tirsdag.

Det sker efter en række sager, hvor det er blevet kritiseret, at nævnet skal tage sig af klager over alt fra hotellers kvindeetager, gratis entre for mænd til strikkefestival på Fanø samt lavere frisørpriser for mænd.

Af et notat, Politiken har set, fremgår det, at ministrene ønsker at stille "krav om, at en klager skal have såkaldt retlig interesse for at kunne få sin sag behandlet ved Ligebehandlingsnævnet".

I dag skal en klager blot tilhøre den gruppe - eksempelvis mænd - der bliver forskelsbehandlet. Ligeledes skal formanden for nævnet kunne afvise sager uden at tage andre nævnsmedlemmer med på råd, hvis der er tale om sager, hvor der allerede er etableret en fast praksis".

SF's ligestillingsordfører, Özlem Cekic, frygter, at principielle og vigtige sager dermed ikke vil komme for Ligebehandlingsnævnet, når nævnet heller ikke kan tage sager op af egen drift.

- Der er mange sager, som er enormt væsentlige, men hvor der ikke nødvendigvis er en forurettet, der vil stå frem. Og der virker det, som om regeringen er mere interesseret i, at der er få sager i stedet for, at det er de rigtige sager, siger hun til Politiken.

Özlem Cekic nævner daginstitutioner, der har regler om, at mandlige pædagoger ikke må smøre børn ind i solcreme samt muslimske efterskoler, der laver lejrture forbeholdt drenge.

Ligestillingsminister Manu Sareen (R) afviser at kommentere sagen, og det samme gælder beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S).

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.