Regeringen fremrykker beskatning af pension
Regeringen vil fremrykke beskatning af pensioner i Lønmodtagernes Dyrtidsfond. Initiativet præsenteres i dag.
Fredag vil finansministeren og økonomi- og indenrigsministeren præsentere et nyt initiativ til beskatning af pensionen.
Fredag vil finansministeren og økonomi- og indenrigsministeren præsentere et nyt initiativ til beskatning af pensionen. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Regeringen vil fremrykke beskatningen af milliarder af pensionskroner i den store pengetank Lønmodtagernes Dyrtidsfond. Det erfarer DR Nyheder.

Fremrykningen er et forlig mellem regeringen og Enhedslisten samt SF.

Finansminister Bjarne Corydon (S) og økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) præsenterer initiativet senere fredag, oplyser Finansministeriet.

Ifølge DR Nyheder har regeringen aftalt med bestyrelsen i Lønmodtagernes Dyrtidsfond, at beskatningen af de LD-pensioner, som folk over 60 år har, skal fremrykkes.

Det vil give staten en umiddelbar ekstraindtægt i omegnen af 10 milliarder kroner.

Tidligere skatteminister Holger K. Nielsen (SF) siger, at "det er en fornuftig pakke", som regeringen vi fremlægge.

- Rabatten på udbetaling af kapitalpension og nu også LD-opsparing kan sætte lidt mere gang i privatforbruget og dermed skabe job, siger han til den fremrykkede beskatning af pensionsmidlerne.

Den tidligere skatteminister siger, at forliget vil sikre, at der bliver råd til velfærd, investeringer og miljøindsats.

- Der er kort sagt tale om økonomisk ansvarlighed både i forhold til statens underskud og beskæftigelsen, siger Holger K. Nielsen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.