Regeringen foreslår 5000 i skatterabat for at udleje bil og båd

Erhvervsminister Brian Mikkelsen forklarer, at det skal være lettere at betale sin skat, når man bruger deleøkonomiske tjenester. (Foto: Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix)

Som del af ny strategi for deleøkonomi foreslår regeringen skattefradrag for privates udlejning af bil og båd.

I dag kan boligejere få skattefradrag for at leje lejligheden eller huset ud i en kortere periode, ligesom også sommerhusejere kan få rabat for lejeindtægter.

Og snart kan det samme gælde både bil- og bådejere, hvis det står til regeringen. Det fremgår af regeringens deleøkonomiske strategi, der præsenteres mandag.

Som en del af regeringens nye strategi for deleøkonomi er et forslag om at give et skattefradrag på 5000 kroner til private, der vil leje deres bil eller båd ud.

Skattefradraget kan dog kun opnås, hvis man som udlejer benytter en tjeneste til at leje ud, som har forpligtet sig til at indberette udlejernes indtægter til Skat.

På samme måde vil udlejere af boliger gennem for eksempel Airbnb kunne fået højere skattefradrag - fra 24.000 til 36.000 kroner, ligesom regeringen vil lade boligejere leje ud i 90 dage om året.

Men altså kun hvis det sker gennem en platform, der indberetter til Skat.

- Deleøkonomiske virksomheder skal konkurrere på samme vilkår som andre virksomheder i Danmark. Det er derfor vigtigt for regeringen, at der inden for deleøkonomien sker en korrekt skattebetaling, lyder det i strategien.

Desuden vil regeringen have en digital indberetningsløsning, som sikrer, at virksomheder automatisk kan indberette deres brugeres indtægter til Skat.

Ifølge erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) vil regeringen samlet gøre det lettere for både borgere og virksomheder.

- Der ligger et enormt vækstpotentiale i deleøkonomien, og derfor vil vi med strategien sikre, at deleøkonomien vokser i Danmark. Vi skal have flere og større deleøkonomiske virksomheder.

- Og vi skal have flere danskere til at udnytte alle de nye muligheder, deleøkonomien giver os. Det vil skabe udvikling og vækst, som både kommer miljøet, samfundet og den enkelte borgers privatøkonomi til gavn, siger han i en pressemeddelelse.

Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby, "tager pænt imod regeringens initiativ", siger han.

- De øgede fradrag får man kun, hvis man lader sig registrere. Det kræver, at vi får Airbnb med på den model. Der er jeg knap så optimistisk som regeringen. Men jeg anerkender også, at vi skal starte et eller andet sted, siger han.

/ritzau/