Rasmus Seebach: Her ændrede mit liv sig

Kendte
Sanger Rasmus Seebach fylder 40 år, og i den anledning ser han tilbage på nogle af de begivenheder, der har formet ham gennem livet. (Foto: Nicolas Følsgaard/Free)

Lørdag den 28. marts fylder sangeren 40 år. Han kan se tilbage på flere skelsættende oplevelser i sit liv.

Sangeren Rasmus Seebach er en af de mest omtalte danske musikere - både i kraft af sit ophav og sin karriere, der har givet danskerne hits som "Lidt i fem", "Olivia" og "2017".

Lørdag fylder han 40 år, og i den anledning fortæller han om de skelsættende episoder, der har formet ham og gjort ham til den, han er i dag - et familiemenneske, en popdreng, der elsker at underholde og en rastløs sjæl, der har fundet lykken med sin kæreste, Julie Teglhuus og sønnen Holger.

Episode 1: Da Dansk Melodi Grand Prix reddede familien

- Min far havde sendt sangen "Under stjernerne på himlen" ind til Dansk Melodi Grand Prix tre gange, men den var blevet fravalgt hver gang.

- Der var så mange frustrationer forbundet med den sang, for han havde gjort sig så umage, og det var den bedste sang, han mente, han nogensinde havde lavet. Den betød alt for ham, og han kunne ikke forstå, at han ikke fik chancen.

- Da det så lykkedes at få sangen med, kan jeg huske, hvor glad han blev. I den periode havde han det meget hårdt med sit alkoholmisbrug, så det var virkelig en chance.

- Jeg kan huske, hvordan vi stod sammen, fordi det føltes som noget, der kunne redde vores familie. Det var os fem, der sammen skulle overvinde min fars misbrug, for han havde det ikke godt på det tidspunkt, og det var en kamp, der skulle vindes, for at han overhovedet kunne gå på scenen.

- Da han så gik på scenen og vandt, var det fuldstændigt sindssygt og magisk. Jeg havde set ham kæmpe med den sang i tre år, hvor han var blevet valgt fra. At blive ved med at sende det samme bånd ind kræver altså tro og viljestyrke. Jeg var så stolt af ham og af os som familie.

- På det tidspunkt var jeg 12-13 år, og jeg husker det som en helt særlig tid i min barndom, der satte en tyk streg under, at min familie er det, der betyder allermest for mig.

Episode 2: En lussing af Ove Sprogøe

- Jeg var omkring 14 år og løb rundt ude på fodboldbanen, da der var en, der prikkede mig på skulderen og spurgte, om jeg ville komme til en casting på en spillefilm.

- Da vi kom ud til castingen, opdagede jeg, at der var 500 andre drenge, der var blevet spurgt om det samme, så jeg var lige ved at gå igen. Men jeg endte med at få rollen.

- I filmen (Carmen & Babyface, red.) skulle jeg spille sammen med blandt andre Sofie Gråbøl, Waage Sandø og Ulla Henningsen. Og så Ove Sprogøe, der skulle give mig en flad i filmen.

- Det er få mennesker, der kan sige, at de har fået en flad af Egon Olsen - og ikke bare én, for lige præcis den scene skulle tages om rigtig mange gange, så jeg fik så mange, at jeg til sidst var helt rød i den ene side af ansigtet.

- At være med i den film var ret fedt, for jeg fik fri fra skole i tre måneder. Og pigerne syntes, det var meget interessant. Så der var også damer i det. Jeg tror, det var den oplevelse, der gav mig en forsmag på, at det faktisk var ret sjovt at underholde.

Episode 3: 18 års-gaven, der fik den rigtige Rasmus frem

- Omkring 1998 var jeg rimelig badass rapper og kørte den tunge, dystre stil, men i 18-års fødselsdagsgave fik jeg min fars gamle keyboard.

- Jeg var meget optaget af hiphop-musik, og det var min storebror også, men så fik jeg det her instrument, der kunne lave lyde som et elektrisk piano, og som man kunne lave melodier på.

- Om aftenen gik jeg ind på mit værelse, og så kunne jeg tage mit hiphoptøj af og sætte mig ved det her keyboard og spille flødepop. Så kom den rigtige Rasmus frem.

- Jeg har stadig keyboardet stående i mit studie, og det føles stadig helt vildt dejligt at sætte sig ved det. Det er en lille reminder om, hvor det hele startede. Min far har sammensat sine egne lyde i det keyboard, og det føles ret dejligt at sidde og spille med en sound, som jeg ved, han har lavet.

Episode 4: Da alting gik i stykker

- Min far dør, da jeg er 23 år gammel, og det er nok noget af det, der har påvirket mig allermest i mit liv.

- Da det sker, oplever jeg en erkendelse af, at der ikke er noget, der varer for evigt. Det var med til at forme mig de næste mange år af mit liv, for jeg fik simpelthen så svært ved at binde mig, og det har jeg måske endda stadig.

- Når man bliver mindet om, at alting alligevel går i stykker, så kan man godt føle, at det måske ikke kan betale sig at give sig helt hen til noget. For man ender nok med at blive ked af det og skuffet.

- De efterfølgende år tågede jeg rundt og gik i byen mange gange om ugen. Jeg havde mange kvindelige bekendtskaber, men jeg følte ikke, at jeg hørte til nogle steder.

- Mange af bekendtskaberne stoppede jeg selv, og jeg var måske lidt tarvelig. Men jeg troede jo ikke på, at noget kunne vare for evigt alligevel, så jeg kunne lige så godt bare komme videre. Jeg kunne ikke have en kæreste samtidig med, at jeg var i den sorg.

- Jeg tror, at det er uundgåeligt, at den sorg sætter spor i, hvordan man opfører sig. Jeg havde brug for bare at vælte lidt rundt, og jeg havde virkelig svært ved at finde ud af, hvad jeg egentlig skulle med mit liv.

Episode 5: En tilfældig akkord blev starten på alt

- Jeg levede af at skrive sange til andre kunstnere, men da jeg i 2009 skrev "Engel", kunne jeg mærke, når jeg sang den, at det var min lyd. Jeg kunne se mig selv stå og synge den, og selv om jeg fik en virkelig dygtig professionel sanger til at give et bud på den, så kunne jeg bare mærke, at den sang var min.

- Det var meget tilfældigt, hvordan den sang opstod. I bund og grund var det en lyd på keyboardet, som jeg syntes var fed. Jeg fik nærmest ondt i maven af den, og så kom resten af sangen helt automatisk. Det tog cirka otte minutter at finde frem til skelettet.

- Hvis ikke jeg helt tilfældigt havde åbnet den lyd i det plugin den dag, så havde jeg aldrig skrevet den sang. Den ene dur-akkord blev starten på alt.

Episode 6: En positiv graviditetstest i Paris

- Da jeg mødte Julie, vidste jeg, at jeg havde mødt pigen, jeg gerne ville være sammen med og stifte familie med. Før hende følte jeg mig hjemme i en rodløshed, men pludselig kunne jeg mærke, at den ville jeg ikke blive lykkelig af i længden.

- Sammen med Julie skulle jeg ikke være smart og fed. Jeg kunne bare være mig selv. Det føltes bare trygt, som om jeg havde fundet hjem.

- Vi var i Paris i foråret 2016, da vi fandt ud af, at Julie var gravid. Hendes mor var med, hun havde givet os turen i julegave. Julie syntes, hun havde det lidt mærkeligt, så vi gik på apoteket for at købe en graviditetstest.

- Alting stod på fransk, og det lignede ikke sådan en almindelig test, man tisser på, det var sådan et ordentligt apparat. Julies mor mente, det måske var sådan en til at teste ægløsning. Da Julie kom ud fra badeværelset med den i hånden, stod der "enceinte", så det skyndte vi os at google. Det betød gravid.

- Det var den fedeste forårsdag i Paris, og vi kunne næsten ikke forstå det. Det var helt ufatteligt, at hun havde en baby i maven.

- Jeg var helt enormt stolt over at kunne sige, at min dame var gravid. Jeg har aldrig følt mig så meget som verdens største superkanon. Og den dag, Holger kom til verden, var den vildeste i mit liv. Det er så dejligt at have fået sin egen familie.

- Nu da jeg fylder 40, havde jeg planlagt den helt store fødselsdagsmiddag for hele familien, men den er selvfølgelig blevet aflyst på grund af corona-situationen. Så det bliver bare Holger, Julie og mig og noget lækkert mad. Det skal nok blive hyggeligt, og så må jeg jo have den store fest til gode.

/ritzau/

Af Eva Maria Brandi, Ritzau Fokus
Kristian Thulesen Dahl med Morten Messeschmidt i baggrunden
Nyheder

Kupplaner i

Dansk Folkeparti

Stakkevis af indbundne bøger
Bøger

Sjældne bøger stjålet:

Fundet under gulv i

Rumænien

Søren Krag Andersen jubler over sejr
Sport

Søren Kragh tager sin anden etapesejr i Touren

Mette Frederiksen portræt på pressemøde
Corona

Overblik: Her er de

nye restriktioner

Dykker i vandet med vrag i baggrunden.
Nyheder

Vildt fund ved Lalandia

Grædende pige på seng
Krimi

Far fængslet:

Forgreb sig på

mindreårig datter

Kø til test for corona
Corona

Ny rekord:

454 smittede det

seneste døgn

den norske millardær Tom Hagens hus i Lørenskog ved Oslo
Krimi

Nu kan Tom Hagen
flytte hjem

Prins Joachim ankommer til første arbejdsdag som forsvarsattaché i Paris
Kongelige

Prins Joachim på

første arbejdsdag:

Jeg har det godt

En scene fra filmen Forrest Gump med Tom Hanks i hovedrollen
Film og TV

Forrest Gumps "far"

er død

Københavns Byret i København
Krimi

Buschauffør kørte

30 millioner kroner

til Makedonien

Busstationen i Svendborg
Krimi

Mand død efter

ulykke på busterminal

kaffekop med kaffe på underkop med teske
Mad og drikke

Salget boomer: Spar

tusindvis af kroner

på ny kaffemaskine

Statsminister Mette Frederiksen gestikuler fra talerstol
Corona

Indkalder til nyt

pressemøde om corona

Sygeplejerske forbereder en vaccination
Corona

Hver femte er i tvivl:

Så mange danskere

vil lade sig vaccinere

En betuttet Jeppe Kofod foran en mikrofon
Nyheder

Jeppe Kofod:

UNDSKYLD

iset bilrude med påskriften minusgrader
Nyheder

Sæsonens første

nattefrost kickstarter

lun og solrig weekend

Blå blink fra udrykning
Krimi

Ung mand

dræbt på gaden 

Små testglas i en stor bunke
Corona

To millioner danskere

får tilbud om test

for antistoffer

Portrætbillede af Jakob Ellemann-Jensen
Nyheder

Ellemann-Jensen:

- Jeg er øm og lidt groggy

 

Prinsesse Benedikte i pink frakke og hat stiger ud af en Audi A8
Kongelige

Prinsesse Benedikte

knokler mest i

kongehuset

En hest og et grynet videobillede af en person om natten
Krimi

Hest død efter brutal

mishandling

Kasper Dolberg tager sig til næsen på grønsværen
Sport

Dolberg er smittet

med coronavirus

To politibiler holder ude foran en opgang i et mindre socialt boligbyggeri i røde mursten
Krimi

Familietragedie:

Kvinde dræbt i Randers

Den tidligere landsholdsspiller i håndbold Susanne Munk Wilbek med en mikrofon i hånden
Nyheder

Susanne Munk Wilbek

opereret i hjernen 

En uniformsklædt mand snakker med en bilist ved færgelejet i Hirtshals.
Corona

Norge:

Karantænekrav for alle danskere

Tre folk i heldragter håndterer et lig i en ligpose
Corona

Covid-19 ude af

kontrol i Indien

Portræt af tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V)
Nyheder

Redaktør: Claus Hjort

kan stå til fængsel

efter interview

Engelsk ægtepar sidder i sofaen
Helt vildt

Forlod konen og

giftede sig med

svigermor

Prinsesse Marie drikker et glas vand
Kongelige

Prinsesse Marie i

kamp mod madspild 

Person holder en mobiltelefon med lotto-app
Helt vildt

Blev fyret under corona: 
Vandt en million 

Den russiske oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj
Nyheder

Putin-kritiker blev

forgiftet via vandflaske

på hotel

flaske med cannabisolie
Sundhed

Patienter og forskere:

Stop forsøg med

cannabis

USA's præsident Donald Trump peger
Corona

Trump modsiger

sundhedschef: 

- Han var forvirret

gågade med mennesker på gaden og på cafeer
Corona

Nu rykker mundbind

ind på barer og cafeer

Siden på en politibil med påkskriften "POLITI"
Krimi

Skaldet mand uden

fortænder antaster

13-årig pige 

Et iturevet amerikansk flag
Nyheder

Stormen Sally

hærgede USA

Vatpind i mund på patient
Corona

49 fik forkerte svar

på coronatests

Dronning Elizabeth i grøn dragt
Kongelige

Om et år er det slut:

Dronningen afsættes

Skelet af Tyrranosaurus Rex
Dyreliv

Køb din egen dinosaur:     

T-Rex på tilbud

Pernille Vermund portræt
Nyheder

Pernille Vermund:

Ministeren bør gå af

Københavns overborgmester Frank Jensen ved et coronapressemøde i september 2020
Nyheder

Fock efter sexchikane: 

Frank Jensen ikke værdig

som overborgmester

Kaj og Andrea  Hanne Villumsen og Kjeld Nørgaard
Film og TV

Kaj og Andrea vender tilbage

Liggende hund på gulv
Dyreliv

Sådan har coronatiden

påvirket dine kæledyr

Tre politibetjente på vej ombord på fly
Helt vildt

Fly tvunget til nødlanding:

Kvinde fødte i 10

kilometers højde

3d-model af Corona-virus
Corona

Embedsmand:

Alle i USA kan nok

vaccine inden april

Østre Landsret skilt på murstensvæg
Krimi

Dræbt på grund af et kys:

Her er dommen

Gult coronaskilt på gaden i Malmø
Corona

Svenske coronatal

er nu blandt

Europas laveste

TV-værten petra Nagel og kæresten Asbjørn Munk
Kendte

Populær TV2-vært

i babylykke

Restaurantskibet Grønsund i Københavns Havn ligger på siden efter at have taget vand ind
Nyheder

Færge synker

i Københavns Havn

et nærbillede af en abe - som aben selv har taget med en mobiltelefon
Helt vildt

Monkey Business:

Finder abe-selfies

på sin stjålne telefon

Et billede af Dirch Passers Allé på Frederiksberg
Krimi

14-årig og 16-årig

anholdt for skuddrab 

Den amerikanske præsident Donald Trump
Nyheder

Trump: Vi har

en coronavaccine

inden for fire uger

Kvinder bærer skilt med påskriften ligeløn til demonstration for ligeløn
Nyheder

Mænd får højere

løn end kvinder

i 9 ud af 10 job

Det amerikanske flag med skovbrandene i Califorinien i bagggrunden
Nyheder

Røg fra skovbrande

på USA's vestkyst

kan ses i New York

Prins Joachim med militærhue og militærskjorte han smiler
Nyheder

Prins Joachim klar til job

efter blodprop

Nærbillede af Saszeline med udslået mørkt hår og et alvorligt blik
Kendte

Efter corona-kritik

Saszeline fjernet

fra Instagram

en hånd holder et par små nyfødte babyfødder
Nyheder

Hund dræber

nyfødt baby

Nærbillede af tv-værten Peter Ingemann. Han har briller og en mørkeblå hue på. Han kigger direkte og alvorligt ind i kameraet.
Kendte

Tv-vært dropper

arrangement grundet

corona

Retsbygningen i Næstved den er opført i røde mursten og har et indgangsparti med to store buede glasdøre
Krimi

Tiltalt for gruppevoldtægt

af 15-årig: Hun deltog frivilligt

Billede af hvidløg og persille, som bliver hakket på et skærbræt
Mad og drikke

Ny forskning:

Disse madvarer fremhæver

din mads smag

Den hvide bygning hvor retten i Sønderborg har til huse. Der står Retten i Sønderborg med store sorte bogstaver på den hvide facade.
Krimi

Dræbte nabo med hammer:

Her er dommen

En forsamling skåler i champagneglas efter lyskæderne i loftet og bordpynten at dømme, kunne der være tale om et bryllup.
Nyheder

Fester i fare:

Her er de

nye regler

En kæmpe sving-karrusel i blå.
Krimi

Mand dræbt i verdens

højeste sving-karrusel

Billede af en skjorteklædt Jakob Ellemann-Jensen
Nyheder

Ellemann sygemeldt

frem til oktober

Portrætbillede af Jenna Bagge
Kendte

Jenna Bagge håber på

udramatisk omgang

"Vild med dans"

Billede af en politibil
Krimi

Otte anholdt for indsmugling

af 40 kilo kokain

Prinsesse Diana i rødt - meget tynd
Kongelige

Prinsesse Dianas

spiseforstyrrelse

er med i "The Crown"

Et til salg skilt hænger i et vindue i en ejendom
Nyheder

Robust boligmarked

med stigende priser

Frank Jensen foran en mikrofon - i baggrunden en reol med gamle bøger
Corona

Nyt forslag fra Frank Jensen:

Stop salg af alkohol efter midnat

En hvid bygning med Retten i Sønderborg skrevet på
Krimi

Mand anklages for drab

med lægtehammer i lade

skuespillerne Merete Mærkedal og Ulla Vejby kravler rundt i hvidt skum under optagelserne til Fangerne på fortet.
Underholdning

Badehotellet-stjerne:

Jeg var ved at

dø af skræk

Statsminister Mette Frederiksen med en meget alvorlig mine. Billedet er taget helt tæt på. Hun har håret tilbage i en hestehale.
Nyheder

Mette Frederiksen ind 

i sexisme-kampen

Billede af planeten Venus
Nyheder

Forskere finder tegn

liv på Venus

Udenrigsminister Jeep Kofod ses fra siden med en politibetjent i baggrunden.
Nyheder

Udenrigsministeren plages

af gammel sex-sag

Nærbillede af fodboldspilleren Brian Laudrup der smiler
Kendte

Lettet Laudrup:

Endelig kræftfri

en bil drøner afsted på en vej med et skilt med advarsel om fartkontrol
Krimi

Drønede igennem vejarbejde

med 151 kilometer i timen

Farvede lottokugler i færd med at blive udtrukket med tallene 44 og 47 mens de andre tal er lidt slørede.
Helt vildt

Mangemillionær efterlyst

indløser vinderkupon

i sidste øjeblik

Folketingsmedlem Hans Kristian Skibby ses i Folketingssalen
Nyheder

Folketingsmedlem slået med

knytnæve i ansigtet

En person ligger på jorden med et hvidt klæde foran ansigtet og hænderne bundet med gaffatape. Der plasker vand ned i ansigtet på vedkommende, som også bliver holdt nede på billedet.
Krimi

Østjysk mand udsat

for waterboarding