Raser over Cepos-chef: Stop hetzen mod kontanthjælpsmodtagere

- Hvis man er på dagpenge eller kontanthjælp, så har man mulighed for at gå ned på biblioteket, surfe gratis på internettet, læse aviser og blade. Det trækker arbejdsudbuddet ned, siger cheføkonom i Cepos Mads Lundby Hansen. (Foto: Foto: Søren Bidstrup og Christian Liliendahl/Ritzau Scanpix/arkiv)

Avisen.dk's læsere er forargede over en udmelding fra Mads Lundby Hansen, der er cheføkonom i tænketanken Cepos.

- Biblioteker gør det mere attraktivt at være på offentlig forsørgelse.

Sådan lyder det blandt andet fra Cepos' cheføkonom Mads Lundby Hansen. I et interview med Information onsdag understreger han, at det ofte bliver overset i den offentlige debat, at der også kan være negative adfærdseffekter af at øge de offentlige udgifter til eksempelvis kultur.

- Hvis man er på dagpenge eller kontanthjælp, så har man mulighed for at gå ned på biblioteket, surfe gratis på internettet, læse aviser og blade. Det trækker arbejdsudbuddet ned, siger Mads Lundby Hansen blandt andet til Information.

Og den udmelding har i den grad fået Avisen.dk's læsere op af stolene og til tasterne på Facebook.

"Nu må det stoppe, hetzen mod kontanthjælpsmodtagerne. Lad bibliotekerne i fred, vi vil ikke betale for at komme der, det er en unik kulturinstitution. Der mødes alle aldre og samfundslag," skriver Bente blandt andet.

Og hun er ikke den eneste, der opfatter Cepos-økonomens ord som en hetz.

"Hvad er det for et menneskesyn at have?!" spørger Linda retorisk. 

Andre vælger den mere sarkatiske tilgang til udmeldingen fra den liberale tænketank.

"Det er da også for galt, at man har adgang til biblioteker og internettet. Tænk sig, hvis folk, der er ledige, brugte det til finde jobopslag på nettet eller bliver klogere på, hvad der foregår i samfundet. Ej folkeoplysning og lige og fri adgang til information det kan vi sku ikke have," skriver Andreas efterfulgt af en smiley.

Flere er også bekymret for, om Cepos-økonomen har fået solstik, ligesom andre har måttet sikre sig, at det ikke er den 1. april i dag, og der dermed er tale om en aprilsnar.

Der er dog også dem, der kan følge Mads Lundby Hansens argumenter.

"Det kaldes alternativomkostninger, til dem som vil vide hvad han taler om. Mads har ret i at der er masser af ting, man giver afkald på når man er i beskæftigelse," skriver Kenneth.

Du kan selv deltage i debatten i Facebook-opslaget nedenfor.