Rasende læsere til stress-psykiater: Tre ugers ro er langt fra nok
Flere læsere deler egne erfaringer med stress.  Foto: Scanpix arkiv
Helt galt afmarcheret, fuldstændig vanvittig og ude i hampen. Sådan lyder nogle af de vrede kommentarer til speciallæge i psykiatri og direktør i PPclinic Lars Aakerlund

Helt galt afmarcheret, fuldstændig vanvittig og ude i hampen.

Sådan lyder nogle af de vrede kommentarer til speciallæge i psykiatri og direktør i PPclinic Lars Aakerlund, der får en hård medfart af brugerne på Avisen.dk's Facebook-profil. 

Kommentarerne kommer, efter speciallægen i en artikel på Avisen.dk i dag har proklameret, at to til tre uger er rigelig tid at være væk fra arbejdspladsen, hvis man er gået ned med stress.   

- Hvis man har fået stress, er det meget vigtigt, at man løser det på sin arbejdsplads og ikke går derhjemme og venter på, at det går over af sig selv. Længere tids sygemelding kan gøre ondt værre, siger han i artiklen.

Men det er altså nogle helt andre erfaringer brugerne på Avisen.dk's facebook-profil deler i kommentarfeltet. 

"Han er jo fuldstændig vanvittig"

En af dem, der har prøvet stress på egen krop er Frida. Hun giver ikke meget for speciallægens påstand om, at to-tre uger er nok tid at være væk fra arbejdspladsen. 

"Han er jo fuldstændig vanvittig!!! Jeg har selv været stressramt med angst og depression i sidegevinst samt skyhøjt blodtryk og uregelmæssig hjerterytme. Jeg var HELDIG at blive visiteret til arbejdsmiljø-medicinsk stressklinikken på OUH samt intensiv psykolog sessioner. Jeg var midt i et helvede jeg aldrig troede jeg skulle komme ud af. Hvis den mands ord var lov, så havde jeg ikke klaret det," skriver hun. 

Man kan ikke forcere det

Flere brugere skriver, at folk er forskellige, og at man ikke kan generalisere. Langt de fleste afviser, at to-tre uger er nok til at komme ovenpå.

Sonja tvivler på, Lars Aakerlund selv har prøvet, hvordan det er, at gå ned med stress og konstaterer kort og godt:

"(...) det tog mig 3 måneder og langsom opstrapning efterfølgende ...der er ikke noget der kan forceres her! 

Tilknytning til arbejdsmarkedet er godt

Enkelte brugere mener dog, at Lars Aakelund kan have en pointe med det, han siger. En af dem er Dina, som også har kæmpet med stress. 

"Ingen siger det skal være fuld tid. Men giver ham til dels ret. Jeg kunne godt ha brugt en tilknytning til arbejdsmarkedet da jeg blev syg. Det er super svært at komme tilbage efter at ha gået hjemme i 5 år," skriver hun. 

Kræver forståelse fra arbejdspladsen

En anden bruger, Henrik, afviser heller ikke Lars Aakelund model, men konstaterer, at forudsætningerne ikke er tilstede på mange arbejdspladser.

"Problemet er at mange arbejdspladser ikke evner at tilbyde og forstå den justering, som er en forudsætning for hans model," skriver han. 

Læs alle kommentarerne her

Max tre uger. Længere tid har du ikke brug for at være sygemeldt, hvis du har stress.For du bliver ikke rask af at gå derhjemme. Tvært imod, siger Lars Aakerlund, der er speciallæge i psykiatri:

Opslået af Avisen.dk på 25. januar 2016