Radikal Ungdom: Afskaf kristne helligdage

Den kirkelige kalender skal ikke bestemme, hvornår den enkelte holder fri fra arbejde, mener Radikal Ungdom. (Foto: Foto: Claus Bech/Scanpix/arkiv)

Radikal Ungdom vil have afskaffet de kristne helligdage.

Kristi himmelfartsdag er for mange danskere lig med en fridag fra jobbet.

Men det skal være slut, hvis det står til Radikal Ungdom, skriver TV 2.

Ungdomspartiet vil have afskaffet de kristne helligdage og i stedet lade det være op til den enkelte, hvornår fridagene skal lægges.

- Hvis man har lyst til at fejre de kristne helligdage, skal man endelig bare gøre det. Men man skal ikke tvinges til det af staten, og det synes jeg, man bliver, når dagene er officielle fridage, siger formand Victor Boysen til TV 2.

Forslaget vækker dog ikke begejstring i moderpartiet.

- Vil Radikal Ungdom så også afskaffe julen? Det tror jeg, der er mange børn, der vil være enormt kede af. Jeg synes helligdagene er en god mulighed for eftertanke, siger kirkeordfører og tidligere kirkeminister, Marianne Jelved (R), til TV 2.

Hun hæfter sig samtidig ved, at et stort flertal af danskerne (76 procent) stadig er medlem af folkekirken, der også nævnes i grundloven som den officielle religion. Radikale Venstre arbejder ifølge partiets officielle politik for, at folkekirken på sigt skal adskilles fra staten. Men partiet ønsker altså ikke at pille ved helligdagene, så længe det ikke er sket.