Prut løs: Der er penge at spare på boligkøbet

Du kan opnå kontante rabatter på mellem 65.000 kroner og 110.000 kroner i gennemsnit, hvis du presser sælger. (Foto: Foto: Scanpix/arkiv)

Der er gode rabatter at hente på boligmarkedet, hvis du er klar til at prutte om prisen.

Det er bare med at prutte om prisen, hvis du står og skal erhverve dig en anden bolig.

En undersøgelse lavet af Boliga.dk viser nemlig, at forskellen mellem udbudspriser og salgspriser på solgte boliger i 2016 i gennemsnit er syv procent på et villakøb og tre procent på lejlighedshandlerne på landsplan. Sælgere af fritidshuse har rykket sig ni procent for at komme køberne i møde.

Så det er om at prutte løs, for i kroner og øre er der tale om en kontante rabatter på henholdsvis 104.000 kroner, 65.000 kroner og 110.000 kroner i gennemsnit.

Det er således værd at tage med, hvis der skal investeres i den nyindkøbte bolig.

Men der er stor forskel på, hvor i landet der pruttes om prisen. Og om der handles villa, lejlighed eller fritidshus.

I Assens Kommune på Vestfyn er der i snit givet 15 procent i afslag på villaerne, mens man på Lolland er helt oppe på 20 procents forskel mellem udbudspris og salgspris på villaerne.

Kommer man tæt på København, skal man regne med at give prisen. Blandt andet er der i Greve Kommune kun givet to procent i snit i afslag, mens der i Tårnby og Lyngby-Tårbæk kommuner er givet tre procent i afslag.

På lejlighedsmarkedet er rabatterne markant mindre i de 11 kommuner, som Boliga.dk har lavet statistik over.

I Aalborg, Aarhus, Frederiksberg, Helsingør og København er den gennemsnitlige rabat på to procent, mens sælgerne i Gentofte Kommune har rykket sig fire procent.

Rabatterne på fritidshuse svinger mellem 5 og 10 procent.