Pro-tyrkiske styrker tager vigtig by fra kurdere i Syrien

Syriske oprørere, der har støtte fra Tyrkiet, rykker frem under kampene i Jinderes torsdag. (Foto: Foto: Omar Haj Kadour/AFP)

Den kurdiske YPG-milits er tvunget ud af byen Jinderes i Afrin-regionen. Tyrkiet planlægger ny offensiv.

Tyrkiske styrker og de syriske oprørsgrupper, Tyrkiet er allieret med, har taget kontrollen med den strategisk vigtige by Jinderes i Afrin-regionen.

Det skriver det statslige tyrkiske nyhedsbureau Anadolu.

Hidtil har den kurdiske YPG-milits kontrolleret byen i den kurdiskstyrede enklave i det nordlige Syrien, ikke langt fra grænsen til Tyrkiet.

Men torsdag blev de tvunget ud af byen af den tyrkiske hær og Tyrkiets allierede i Den Frie Syriske Hær (FSA).

Oplysningen bekræftes af Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der fra et kontor i Storbritannien overvåger situationen i landet.

Ifølge observatoriet kunne de pro-tyrkiske styrker tage fuld kontrol over byen "efter et tungt og vedvarende bombardement fra tyrkiske fly", skriver nyhedsbureauet AFP.

Tyrkiets udenrigsminister, Mevlüt Çavusoglu, antydede tidligere torsdag, at offensiven i Afrin kan være slut inden maj.

Offensiven blev indledt i januar og har tilsyneladende udviklet sig blodigere og vanskeligere, end Tyrkiet oprindeligt regnede med.

Siden januar har Tyrkiet i Afrin "neutraliseret" over 3000 mennesker, som tyrkiske myndigheder omtaler som terrorister.

Tyrkiets regering bruger tit ordet "neutraliseret" om drab på blandt andre YPG-medlemmer.

Den kurdiske milits har været en vigtig samarbejdspartner for USA i kampen mod Islamisk Stat i Syrien. Men Tyrkiet betragter YPG som en terrororganisation på grund af dens forbindelse til det forbudte kurdiske arbejderparti, PKK.

Torsdag siger udenrigsminister Cavusoglu ligeledes, at Tyrkiet og Irak vil indlede en fælles operation mod militante kurdere i det nordlige Irak.

Operationen skal i givet fald gå i gang, når det irakiske valg er overstået i maj, rapporterer den tyrkiske tv-station CNN Türk.

/ritzau/Reuters