Prinsesse risikerer otte års fængsel
Nu ruller retssagen mod prinsesse Cristina, der sammen med sin mand er sigtet for korruption og bedrageri. Foto: Manu Fernandez/AP
Den korruptionssigtede søster til kong Felipe vidnede for første gang i sagen, hvor også hendes mand er sigtet.

Prinsesse Cristina vidnede for første gang i retten på Mallorca torsdag den 3. marts, hvor hun skulle svare på anklagernes spørgsmål om hendes rolle og mulige medvirken i sagen om korruption. Prinsessens mand, den tidligere spanske håndboldstjerne, Iñaki Urdangarín, er sigtet for at have bedraget og for at være skyldig i groft skattesvig og korruption for mange millioner kroner.

Den 50-årige prinsesse Cristina, der er søster til Spaniens kong Felipe, nægter at have haft kendskab eller at have været involveret i sin mands påståede ulovligheder, hvor han blandt andet er sigtet for bestikkelse. Skandalen brød frem tilbage i 2010, men det er altså først nu, prinsessen har skullet forsvare sig over for det spanske retssystem.

- På det tidspunkt var mine børn helt små, og vi havde meget travlt. Han (manden, red.) stod for familiens økonomi. Jeg var ikke involveret, har prinsessen udtalt ifølge BBC.

Selv om det er manden, der er den hovedmistænkte, så risikerer prinsessen i værste fald at blive idømt op til otte års fængsel, hvis retten finder bevis for, at hun har haft kendskab og været indblandet i de mange kriminelle forhold.

Retssagen har skabt stor negativ opmærksomhed for det spanske kongehus, der i forvejen er under stort folkeligt pres oven på en række belastende historier. Prinsessen fik allerede frataget sin titel som hertuginde af Palma sidste år.

/ritzau/FOKUS