Prinsesse Marie afslører: Sådan er vores hverdag
Hele familien samlet foran huset i Klampenborg.  FOTO: Scanpix
En prins og prinsesse har da huset fuld af hjælpere, tænker man. Men ikke hos Marie og Joachim - de klarer selv madlavning, opvask og madpakker.

Hverken prinsesse Marie eller prins Joachim er bange for at tage fat, og selvom de er kongelige og bor i et stort lækkert hus i Klampenborg, skal der stadig laves mad og sendes børn i skole - og det gør parret altså selv, modsat hvad mange måske tror.

- Vores dage er som mange andre børneforældres. Vi har ingen barnepige i hverdagen, så vi tager børnene op om morgenen og gør dem klar, spiser morgenmad og smører madpakker, afleverer børn og henter børn. Og midt på dagen er vi på kontoret og forbereder os til vore officielle og mindre officielle opgaver. Og hvis vi ikke har repræsentationsopgaver om aftenen, så spiser vi sammen og ser måske en film, inden vi går i seng, siger prinsesse Marie i et stort interview med Jyllands-Posten.

Familien har ingen kok i hjemmet, så de skiftes til at lave mad, og prinsessen kan afsløre, at prins Joachim er ret glad for at gå i køkkenet.

De store kommer tit forbi

Prins Joachim er far til fire - han har prins Henrik og prinsesse Athena med Marie, og prins Nikolai og prins Felix fra sit første ægteskab.

Men selvom det kun er de to små, der bor fast hos parret, er de store altid velkommen. Faktisk er det meget vigtigt for Marie, at drengene også har det godt hos dem, fortæller hun:

- Det er så vigtigt at give plads og vise dem, at det stadig er deres hjem. Selv om prinsen og jeg nu har to børn sammen, så er det vigtigt for mig, at jeg er den samme over for dem alle fire. Der er ingen forskel. Der må aldrig være én, som føler, at der bliver gjort forskel. De skal føle sig hjemme og være trygge hos os, siger Marie.

Hun fortæller samtidig, at Nikolai og Felix tit kigger forbi, og spiser de med, giver de lige besked i forvejen.